安察洛堤勁啲定哥迪奧拿?

247 回覆
700 Like 185 Dislike
一定係啦屌

Everton Manager Win%
CARLO ANCELOTTI 46.3%
ROBERTO MARTINEZ 42.7%
DAVID MOYES 42.1%
RONALD KOEMAN 41.4%
SAM ALLARDYCE 38.5%
MARCO SILVA 40.0%
但哥帥仲會去邊到玩

已爆機
開post果個應該問邊個勁過安76… 而唔係引戰
世界杯
教西班牙
原來而家聯賽排名係計Win%
咁帶愛記排第10位嘅安76就真係大勝
帶愛記拎第4嘅David Moyes
帶愛記拎第5嘅ROBERTO MARTINEZ
帶愛記拎第7嘅RONALD KOEMAN
帶愛記拎第8嘅SAM ALLARDYCE
帶愛記拎第8嘅MARCO SILVA
睇你邊個方位睇
純講成績咪安76勁
但如果講對成個足球界貢獻咪哥帥
哥迪奧拿創左套tikitaka比後世
到而家足球界都仲有跟佢套方略(龍門都要識用波etc)
法甲都有?
佢教過psg
摩佬去土耳其
肯定都係為挑戰自己
tikitaka 點會係哥帥創造呀?
我細個睇巴塞 好似係告魯夫帶隊果陣,都已經係全能足球
最多係哥帥 發揚光大。

另外,龍門要識波,唔係 Neuer 帶起先咩?
76啦
能屈能伸
五大聯賽冠軍
證明咗佢嘅教波或者叫人際能力
哥狗仲要拎歐聯或者挑戰其他聯賽
哥帥戰術好多人抄
門下弟子又多 影響力大

安76 教左廿幾三十年 經驗老到
以前聖誕樹陣式到而家 無招勝有招
乜都贏哂
一定係安
梗係安76
你係呢代咪咁睇
巴塞體系由告魯夫帶出黎,你都唔提唔care 啦
下一代又點會有人記得光頭佬?
歷史最後咪用獎杯去分高低囉
咁全能足球唔完全等於tikitaka嘅
tikitaka+失控球後3秒迫搶的確係哥帥創造+發揚光大
勁哩個字好空泛
安76 勁在俾隊愛華頓佢都打到好成績
會因應人腳 用唔同嘅陣
無招勝有招

哥迪奧拿就好似個大發明家
對近代足球影響好深遠
但佢教務要要人腳就佢

其實問佢兩個成就
就好似問費格遜同雲加咁
冇得解
但教練身分上
安76今季打贏過哥帥
所以都係安76勁啲啲
咪係
最後啲人都係睇獎盃
只會記得安76 五次歐聯 五大聯賽冠軍
哥狗六冠王 四連英超
我care囉 大把人care啦 咁多人學佢戰術都無人care咩
你care 唔care 就真係無人care喇
一個龍門帶起一套戰術?
多過4424廢sir未?
未就收檔啦
安起碼高一班
有咩好比
係太早蓋棺定論
哥帥分分鐘仲有20年追
法甲意甲國家隊
先玩psg先喇,無左包皮都攞歐聯先正
依一刻一定安76
近期三次交手佢都兩次踢走哥狗
但哥狗仲後生,5個歐聯唔係無得追
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞