Pokemon GO (65) GO Fest 2024

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
隻A穿先搞笑
用暗影爪對大舌頭 天蠍 惡食大王
用細雪對電燈 瑪利 大力鱷 帝王拿波
下季拎到雷電拳唔知有冇機會落場呢
請問呢隻有咩特別 ?
唔知佢
但我係因為愛,正傳朱紫曾經用黎殺四災既主力
動畫黎講係小智其中一隻第六代精靈,都幾高人氣,
遊戲正傳黎講就係600族之一
Great League 好似幾好用
變幾次陣都Match三被剋陣畀我,唔衝分,輸返去1500-1700穩定賺糖算
香港時間 尋晚連續2個一樣team
活動完都冇見過赤面龍
3星蛋已經少,尋日放工終於有,等半個鐘,出龜

原來而家季尾打 ML 易過打 GL

我就咁 Groudon / Mamoswine / Dragonite (全部未升到 50LV)
都可以嬴到一兩 set
英國間唔中都見到
但係呢度得好小人玩 每次raid 都得我一個打
夠鐘都贏唔到
3 星 raid
d pokemon 夠高 LV 的話
應該可以 solo 到的
話說等咗好耐附近都無出bagon比我打完成唔到個collection challenge
Pokemon Go官方公佈「天空競技場」活動的詳細資訊。

活動日期及時間:
香港時間2024年6月1日上午10時至2024年6月4日晚上8時正。

活動內容:
-下列精靈在地圖上出現的機率會提高。
波波、超音蝠、嘟嘟、天蠍、戰舞郎、瑪沙那、姆克鳥、電飛鼠、功夫鼬、嗡蝠、萌虻

如果運氣好的話,全球玩家還有機會遇見在《Pokémon GO》首度登場的閃光版「電飛鼠」喔!

-下列精靈將於7KM蛋中孵化。
伽勒爾大蔥鴨、利歐路、電飛鼠

-獎勵加碼內容
孵化精靈時獲得的糖果增加為1.5倍
孵化精靈時獲得的星塵增加為1.5倍

-只要完成活動限定田野任務,就有機會遇見下列精靈。
波波、超音蝠、嘟嘟、電飛鼠

-付費解鎖限時任務

只要1.99美元(或是當地貨幣等值金額),就能參與活動限定的限時任務,任務課題將以探索和孵蛋為主軸。

限時任務獎勵如下:

與「電飛鼠」相遇的機會
1個超級孵化器
20顆電飛鼠糖果

請注意限時任務有時限。玩家必須在香港時間2024年6月4日晚上8時正或以前完成限時任務相關課題並領取獎勵。

玩家能為《Pokémon GO》中友誼等級高於或等於「給力好朋友」的朋友購買並贈送入場券。請注意,所有購買行為恕不進行退款(遵守適用法律與服務條款中規定的例外事項)。入場券不能使用寶可幣進行購買。
附近無raid一律建議用genie排
唔係人人都有 remote raid pass 吧 ?
藍飛打呢啲好似唔抵
睇你對嗰一級收藏家等級執唔執著

淨係打一場
如果本身又未開圖鑑都值嘅
但 bagon 好似 wild 有得捉
(定係某個 field research?)

我第一日o個陣好似係 wild / field research 捉到
之後 Druddigon 同埋 Zweilous 都係打 raid
赤面龍唔係4星咩 ?
可能都係我不才
我記得係 3 星o黎
而家 4 星 raid 只會係得 community day 個鐘數完o左之後o個 d 特別 local raid
(打完之後 300m 範圍會再爆一堆 community day o既主角)
bagon
投出2次 excellent

我都係第一日轉到個田野任

3星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞