Pokemon GO (65) GO Fest 2024

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
放棄用呢隻打PvP
今季投入玩PVP一段時間後,其中一個深刻感受係:
大家點睇烈箭鷹?個人感覺依隻嘢係超級broken
細技高傷,我知佢慢但都無阻人用佢。同埋我冇理解錯嘅話,我出大技個動畫之前只要佢一出咗吓細技,就計成招傷害同能量
3招大技一律3吓細技,我根本唔會知佢用fly定brave bird
Flame charge100%加攻不解釋,加上細技高傷可以直接farm死一隻,大技打下隻
細技高傷易補刀儲能量,咁又快啲用下次大技
火飛只有一個共同打擊微弱:岩。據我所見依個屬性係meta十分罕見。全季一次小碎鑽冇見過,護城龍同冰雪巨龍只見過1次,估計屬性太爛唔值得專登用來打烈箭鷹。咁佢火飛大技就可以橫行霸道

唔知N記係咪都知隻嘢太broken,好似少見咗小箭雀。以前都儲咗大量糖+大糖,開技亦只需一萬廿五,咁屈要用一張elite細技劵絕對唔係問題。以家就望捉到隻100iv打UL
我都有用呢隻打UL
好似都係打唔贏盔甲鳥
UL點組隊?感覺上UL好似冇傳說冇人權咁
本身佢啲技仲好用
6月9日 Goomy community day 14:00-17:00
進化獲得限定技:雷電拳
35能就有用,40能同宜家一樣成堆水系打唔贏
Niantic係咪嫌水系未夠多走去nerf lanturn,下季係咪冇大力鱷/帝王拿波冇人權
又嚟
一直都話而家係水屬聯盟
加農水炮又痛又快,啲水屬隻隻體質又硬
唔止,仲可以成日逆屬性用水炮噴死對手
我用搖籃百合打佢
通常對面都會被我陰曬雙盾,再用後面hyper damage charger殺曬佢三隻
奇異花 雀 月伊
Carbink 表示:「?」
加農水炮 呢招真心癲
咩野水屬 Pokemon 有呢招都可以入 league 打幾野
家陣個個都沼王 地震鯰魚 巨沼怪(少見)
真係好想練隻君主蛇打7班廚獸
thunder punch冇乜用
如果對面隻鯉魚龍係龍息嘅話,效率都未必係好
但打其他又冇用
咁值唔值得 買團戰票去打 奈克
練隻大舌頭用power whip抵玩d

我有隻GL#1 君主蛇
練完都無乜拎出嚟用
睇你會唔會拎嚟打pvp大師
如果會就值得刷返幾場睇吓先
想開圖鑑先嘅我覺得值得嘅
不過要刷隻靚嘅就等global先

都唔知仙台玩家會唔會咁好心開遠距離場
同埋水系本身太少弱點
我會等,遠距離好似無閃
遠距無閃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞