Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (48) 還我梅露!永續一世壞!

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
有冇人希望MD有side deck,然後搶完先後攻有換side deck嘅時間,覺得咁樣對BO1環境下嘅雙方都有好處

想知md每場幾多分鐘
ocg好似bo3四十分鐘左右,如果差唔多既話點都玩bo3

而家同玩緊包剪揼一樣
MD好似係每邊1 turn 240s,換對手就會重置timer
其實而家真係同賭猜拳冇分別,所以我先希望加番side deck...
咁希望係可以組兩副deck, 抽到先後攻就自動出預備左個副,唔駛晒時間換side
有side咪一樣猜拳
抽到後攻自動換天杯龍
我覺得可以令先後攻嘅差距收窄。畢竟有啲side係後手用,有啲係先手用,但喺BO1冇side嘅情況下,大部份deck缺失左實卡BO3嘅對應能力。你可能放3結界波,但對面送你一個先手;放滿三戰,但對面搶到先攻。實卡仲有兩盤可以追,但MD就真係冇仇報
先手六武,後手天杯龍
玩御巫對手用尤貝爾
我有御巫場地 佢有尤貝爾sr永續
強制互相碰瓷好on9
最後俾佢超融合上到手 1卡清場輸咗
如果明知bo1仲打3三戰3結界波咁係你問題
所以有得換先更合理
bo1本身就係要你自己去取捨
而唔係我抽到後攻所以要換side
MD 基本上你想後攻 就10場有9場都係後
三戰先攻又唔係完全冇用
其實可能分番開
RK 打bo3
NG 打bo1

然後日任可以NG做

如果做個日任都要打bo3都幾痛苦
我記得出過先後攻分deck 既mode

佢冇再採用應該就係因為大家唔buy
咁講又好似係,不過如果分先後攻deck 已經預見到比而家折磨一倍無對手有弱點,永遠最撚勁,打一場半粒鐘
分先/後攻兩套deck,就會搞到deck 既組成會好極端
御巫尤貝爾有冇得揸埋一舊嚟玩
後攻deck落40手坑等對面自己投
用R8何老師打到15
都算幾順
一係好似爐石咁 先後手 手牌數唔同/可以換手牌
不過佢咁樣都run 左兩年大家都屌左兩年唔方會改
唔想諗用番FA12 算
何老師6世 加一堆解場卡同對面打beat
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞