Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (48) 還我梅露!永續一世壞!

580 回覆
1 Like 4 Dislike
有無閃刀教學 岩岩入坑 灰都未夠3張
新入坑唔建議玩閃刀, 你擋有限, 又唔係直接無效果種硬擋
一斷錯左對面基本上就GG , 玩閃刀要熟對面副牌
我上教學網睇 佢話玩閃刀組好副牌 出去輸反一百場就會識玩
閃刀真心好玩
而家打左上一萬分唔敢再打落去
前提係你輸夠數之前未棄驚
大路啲deck都可以話去睇吓有冇人講過啲斷點喺邊度
有啲冷門嗰啲都唔知佢喺度做乜春 九成中伏 問題係閃刀本身唔係好夠力 唔似某啲主流deck 有時可以大石砸死蟹
而家主流閃刀玩法係一開始堆3魔法落墓再狂用閃刀起動賺資源差
我嗰副封咗塵好耐 而家抽緊火閃 抽到就拎返出嚟玩
唔使帶壞獸? 對面出自然獸點算
玩下姐 慢慢學 因為大把卡 我嘗試過買預組龍女僕但棄左

今日打左場六武眾 但我未熟套相劍各種失誤輸左 我估佢睇到都r哂頭我係到做緊乜

但後面打多兩場 對面都投左 但因為我得相劍預組 額外唔夠搞到我玩到展開兩下就收隊覺得有點唔爽先囉哂d鑽抽套閃刀學下
絕種動物
原來中文版冰劍龍卡名係寫冰龍劍
真心建議你玩多啲套相劍, 學下用赤霄+鮮花(合卡)+暗轉 去斷對面

如果呢套2擋2炸你都斷唔倒, 你用閃刀仲難斷/解場

當然, 你好有愛既用閃刀學都得 但驚你輸到仆又學唔倒野
先攻又唔倒擋, 後攻俾人3~4擋壓死
So far我連鮮花都未有 閃刀我都未必開始 我諗抽到三灰先開始啦
3灰建議合唔好抽
而家冇特別包唔知抽到幾時
打到上15000
今次D人冇上次衝得咁犀利
應該收得工
焰聖打到上12935
唔想打了
感覺今次d對手冇之前果d咁chur
今期預賽都過唔到

又迫我玩主流

平衡小小得唔得
而家主流係咩?
炎王蛇眼無限嘅資源
依家本身 蟲惑魔 去到LV15 換 閃刀 依家17試緊 旅鳥

唔得就炎王蛇眼
何老師有冇咩方法可以清左佢場又唔比佢執野
我琴日睇直播見到有隊蛇眼玩左1turn就俾恐爪打到投 仲以為好廢
恐爪打咩都勁

因為佢有個永續效果

強制打橫啲卡 仲要效果無效

所以要睇邊個先攻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞