Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (48) 還我梅露!永續一世壞!

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
蛇眼限定
ROTA-JP079 霊王の波動
(靈王的波動) 通常陷阱
此卡名的卡一回合只能發動一張。對方場上有卡存在的場合,此卡可以從手牌發動
①:包含將怪獸特殊召喚效果的魔法˙陷阱˙怪獸效果發動時可以發動。該效果無效。我方
墓地有陷阱卡存在的場合,再將該無效的卡破壞。此卡從手牌發動的場合,發動後,這
場決鬥我方不能發動光˙地˙風屬性怪獸效果

對面回合出一張
自己回合又出得
先攻郁唔到真係好慘
上年決賽亞軍又係發生同樣情況
md 都成日發生連氣都係實力既一種 唔係天選之人
玩貼紙嘅百夫長都係偏先攻架啦 見人會落超融合打後手 不過要生抽上手

都仲有千查嘅 百夫長全家都唔同種族咁濟 不過限一…

啲貼紙就係要揀啲貼到對面連SP都出唔到/發唔到效
反而最驚應該都係拮抗

我有玩過超重百夫長 不過我覺得要玩演牌嘅話 超重自己純本家個終場仲大 咁當然百夫長混超重個上限係高左嘅 仲可以用超重軸黎踩坑先 啲廢件上手就比百夫場地做代價咁
唔知做乜改制度 好似之前打event果啲rule咪算
呢張chain g呢
所以決賽好快完
3場都係演完對面就投
演牌向鬼佬嗰邊鍾意深淵獸+蘋果龍/強襲同步者,唔可以互相搵但強度我覺得算係比較合理
超重個人麻麻地,用得神童諗唔到理由要用百夫長
千查會卡紅龍耀變
百夫本身後手突破能力就好低,仲擺咁多後攻廢紙呢d真係見仁見智,我就麻麻地
https://youtu.be/60CQqdFL33s?si=vRcy-t8QbmpmSBPS
呢個好似有料到,但我冇punk試唔到
D 片次次睇人玩就勁, 自己玩就卡到爆 狂食手坑 一係突破唔到
發覺md好鐘意咩都加punk
同大陸乜都加神童一樣
應該係條友係咁,你見佢張張punk 都鑽卡黎

好似我而家砌咩deck 都會諗下撈唔撈得埋異鳴響咁
唔只啦
出個陣已經咩都加punk
關唔關個時PUNK 哥拎第一事, 我記得出個時D 人當FUN DECK, 點知爆左個咁勁既出黎就好多人抄
大家尤貝爾終端用8000列車combo定係解碼語者?
對親尤貝爾都係輸戰階跳怪俾佢迫自殺
戰階剩留原版尤貝爾可以逼你食戰傷+效傷要解決只有優先處理永續魔法先唔會即輸,但下回合又可以無時點出多隻尤貝爾幻影
好快就會到落三宇旋時代
尤貝爾夠卡既話隨時one turn6-7檔
仲要都係成場怪
係咪要落翼神蛋先搞得掂
擋怪效啫,對魔陷無抗性
你畀佢展開到通常都有張永續陷蓋場,解放完咪又用陷阱蘇生出嚟仲要終端未必3怪,有時神弓+幻影就turn end
而家d 主流真係特別麻9煩
我手坑仲要夠位落深淵龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞