Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (48) 還我梅露!永續一世壞!

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
係wo,唔記得 睇怕g 都係咁先,係咁出新手坑
想問下三戰之號 , 對面有怪時 張普通魔法係拎上手,但係咪都係要等下turn 先用到
上手好似可以用
頭先我用三號拎黑炎彈上手用唔到, 仲諗可以補強下真紅眼
咁應該不行
拎上手嘅卡可以用 係咪中咗其他自肅?
咁奇,我睇多次重播都無自肅,惟一就係三號 成個流程
TURN 3, M1 無野做, 入戰階,黑鋼龍打爆小夜 隕石龍直擊, M2 黑鋼龍發效召墓怪, 食P頭, 得番隕石龍係場, 開三號拎黑炎彈上手, 成手藍光 無奈END TURN
自分のモンスターゾーンの「真紅眼の黒竜」1体を対象として発動できる。その「真紅眼の黒竜」の元々の攻撃力分のダメージを相手に与える。

冇黑龍?
冇真紅眼向場?
有紅融出黎既隕石龍 名變左做黑龍 平時都可以就咁放黑炎彈, 係三號拎個張放唔到
有SAVE 個重播,但點分享出黎, 按黎按去得個公開中
このカードを発動するターン、「真紅眼の黒竜」は攻撃できない。

中呢個?
睇黎都係 有打過 原來有個咁既限制
點解紅眼D自肅張張都咁撚勁, 黑炎彈係用一隻燒,全部黑龍都唔俾打
等強化 白龍之後就到佢
想太多
黑魔導先
1206, 真係要唱番首明年今日
出年新年鑽異畫都唔知有無紅眼送, 陣間轉GX就碌七 , 十年都唔駛輪得番 玩真紅眼既都係人下人
最後係hero
新宇俠連動畫都無
參加左 Challenger Cup 64人打3場贏3場先可以出線
我贏兩場輸左一場俾個亞軍
兩張手坑都攔唔停佢個蛇眼
唔好睇少呢隻Game嘅閪貼紙數量 覺得少只係因為未發掘出黎

e.g.

1. 能量吸收石

限呢個回合發兩次怪效 你可以加速同步搶晒兩次 End turn仲可以清左啲計數器先 再用12星大哥貼翻啲怪落後場 係完全唔卡自己運作 得你有得發怪效 對面冇得發

2. 卡組封鎖

本身呢張卡會自爆 但係你企隻12星黑色大哥係度就會防止破壞 變相真係永續封鎖
1.你講嘅貼紙後攻都係廢紙嚟,反而後攻有突破能力嘅技抽群雄御前之類都有機會卡到自己前場
2.md太少羽掃電爆,而家d人解貼紙嘅方法係sp
老實講為左迎合黑騎效果玩貼紙向我覺得唔好用,寧願卡手d入多d tuner玩演牌
光地風限定
蠱惑魔用
自肅封光地風效果
應該係其他限定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞