Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (48) 還我梅露!永續一世壞!

523 回覆
1 Like 4 Dislike
有無牌組/youtuber教學
刻魔玩爛先

呢張係刻魔同超融新玩具
刻魔無止境加強 而家好似每年一副超勁DECK
外掛件黎
人人都掛得
同步者,修女,電子界除外
用翻一世壞仲順
弱智堆墓牌
堆到咩打咩
炎王同佢再多d就落大宇宙玩雀算
有好多人鍾意演牌演得有變數嘅感覺
大量p牌,以前嘅魔救,最極致就係一世壞
抽個銀河眼配件包

1張ur 都冇

我個ac係咪出左d咩事
P牌2卡先演到,你停岩位佢就停
一世壞就1卡演,你無做錯,停岩位佢都可以演,堆到成墓資源干擾你,送卡落墓你回合繼續展開
P卡魔救都未去到你回合展開成堆干擾咁惡
我都係 放心 買左幾個初始黎抽異畫卡,有個直頭兩萬石 補左8次底,on 撚9 k 社
係白金已經見到好多一世同雀我玩水超量被誤傷
MD蛇眼炎王既對手係
完全體消防
輪椅有水仙既一世壞
大賽包送居合抽卡同水母咁好
霸王好似易玩過安迪
強推閃刀同水超量
新卡原石龍咁撚勁椅子王可以收山

好舒服
要考慮埋通怪上手會直接手牌減一
如果deck剩放一張通怪比人除外就可以收牌下一局
放得多又會卡手

我諗目前應該要抱一抱地屬性大腿春化精同地征龍先
但係我覺得佢成日跳啲通常怪上呢,可以諗吓下邊啲卡

「天威」系列
有白板怪可以喺手牌跳,刷L值、落墓有效
場地可以比白板有少少抗性,自己對面跳效怪自己補兩張
反擊陷有白板喺場就三色擋,被對面破壞仲可以喺Ex Deck到跳一隻

超自然警戒區域
跳白板怪炸對面一張張卡比對面炸可以跳一張白板
但喺唔好問我點喺deck search到呢張嘢

被斬裂的黑暗
跳白版怪抽一張
自己白板怪喺5lv 以上的話同人哋打有得加攻擊力
一樣唔好問我點喺deck search到呢張嘢
通召白塵妖 -> LINK1 刻魔 下略 或者混黑魔導可能有得做, 原石D 魔陷仲癲過隻怪
或者P頭跳P身 T0 通召原石龍清對面場, 諗下都覺得ON9
最簡單既勇者
個WCS包出率其實係有幾高
次次都有UR SR
將閃刀包降左既機率加番係wcs包 度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞