絲打小心!!! 錄音曝光!銅鑼灣You Beauty 黑店脫面毛唔幫人戴眼罩 隻眼差啲盲

346 回覆
1264 Like 18 Dislike
間嘢仲要好多間分店
係啊 但除咗消委會同連登 仲有咩渠道呢?
無錯 高Ling 是其中一個
呢間唔係不嬲黑店?十幾年前已經會街邊叫人幫手做問卷調查,實際係焗人買美容療程上到去sell到仆街,唔買就勁黑面
你驗哂傷告佢啦
想平搞就搵記者採訪下
有名有故事有錄音
正評比樓主
一定要搞大佢,唱到間黑店執粒為止
You Beauty 係咪好似就係成日收到佢d垃圾廣告電話果間
我係去大埔超級城果間Ubeauty,果度員工態度都係麻麻地,雖然知道美容院一定會俾人hard sell,但係呢間真係好pk,疫情時已經斷左,寧願同佢攞產品都唔想去果度做facial,因為知道做facial 嘅話之前買plan 嘅錢冇可能清零,因為佢會為左留住你,不斷話你皮膚有幾差有幾無法挽救,然後要你不斷dum錢入去。前幾日有個職員打電話過來話我仲有d quota 做facial ,之後我直接同佢講我清曬啦,定係可以免費做呀?然後佢即刻答唔到我再cut我線。我估佢一定係冇客先打比舊客,講嘢又特別唔清晰,講到好似我仲有quota係度咁,只想呃9人上去先開始洗腦正on9公司
間嘢乜料?
就算脫腳毛都會帶啦
Hard sell 先會咁多分店
以前sell得勁啲 講好多情緒勒索嘅嘢
無保險地產
Thx!
開得Po 唱佢都要有證據 前文後理
唔想為屌而屌
我無收過 可能因為我已經係客人
一上咗去就走唔到
咩名啊?

不過我上網you beauty 見個老細好似叫Janet
見到佢之前呢個訪問 內容真係笑死
想問下老細對今次事件有咩回應

You Beauty Group執行董事 Janet Ip擁有豐富業內經驗,她坦言美容服務質素參差的新聞常有耳聞,讓她更有決心帶領行業專業化,希望做好把關工作,以優質服務贏得客人喜愛

https://www.cpjobs.com/hk/article/美容愈趨專業-靠待客之道突圍
懷疑趕收工 hea做
懷疑間嘢啲人開始返工 10點幾開始就有人偷偷留負評
Channel c 東張

呢度睇下會唔會搵到多啲受害人
因為有都傻我block晒
但呢3個行業出街消費就會遇到
Good idea, thanks!
呢間嘢我都幫襯過
就係畀佢個廣告水咗入去
畀咗啲錢做所謂生髮療程
效果就真係冇乜
你見佢facebook落廣告,留言嗰啲全部都係假account
香港啲美容院真係垃圾
做又做得差
又係咁hard sell
真係唔會想再去
報呢d有用就唔會有東張西望嘅出現啦,想幫其他受害者/唔好再有受害者就最好報東張西望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞