絲打小心!!! 錄音曝光!銅鑼灣You Beauty 黑店脫面毛唔幫人戴眼罩 隻眼差啲盲

346 回覆
1264 Like 18 Dislike
仲要上佢辦公室私底下傾?唔好俾佢有機會掩住件事
一定照告,推佢上東張
當然唔好上去,有啲咩先係whatsapp black and white講清楚,東張唔采你就轉搵Channel C幫手,因為佢哋最清楚啲公司蠱惑招數
佢字眼好小心 話想解決
其實好模棱兩可 佢可以話
員工態度差 道歉咗
但機械操作無問題
加上佢地頭 唔知佢會唔會錄音 搞咩花臣
逼你簽和解書 你要小心

佢想傾都得
你落咗基本條件 佢agree咗先
講明唔agree會考慮escalate
幫推
絲打最後點!
Happy Friday
絲打你成兩星期無出現,係收左錢比人禁聲定點?
應該收左和解費了

但連交代聲都冇,話哂大家幫手推Post
大埔you beauty 個閪女人Heidi 姐真係唔死都冇撚用
淨係識恰啲細路女
一黎就叫人畀幾十萬落去做facial
畀首期咩屌佢老母
不幸中的大幸,課咗兩萬就回頭是岸,直接扣晒啲格仔,輸少當贏
當封畀you beauty 全體人員做帛金
一入去間店就撳住黎搶,不了

麻煩樓主再update
佢和解完消失埋冇交帶
唔會幫襯
冇再update 係咪收咗揞口費
You beauty 呢間野知自己個名臭就開始學大陸咁搵打手落力宣傳
Google 評到5星,仲話自己收費平、唔sell 人、效果好,真係忍唔住笑
和解時簽咗保密協議
但無咁嘅power叫連尼住刪post
樓主有冇男朋友
多謝各位仲記得呢件事 Update返先!

上次講到you beauty 想約我上去見面
我最後無上去 表明話要check 眼如果唔係唔洗傾
之後佢哋就同意 比我出去睇醫生 並承擔一切費用

我在5月31日就去咗理大護眼check 眼
我都有同視光師講咗發生咩事
結論:視力正常 不過就發現我有少少白內障
不過佢話我呢種係先天 有機會係遺傳
所以都解釋咗點解我對光咁敏感 做完有唔舒服嘅情況

不過我都有啲擔心 因為明明細個做眼測試都無咁嘅發現 琴日就再去搵眼科醫生睇
結論:同視光師差唔多 白內障嘅情況天生係咁 唔會再惡化 但都建議我之後每1-2年check下

而兩次睇醫生You beauty 都有個營運部嘅人陪我同負責比錢 而家check完個心安樂晒 件事算係告一段落

最後好多謝各位關心呢件事 幫手推Po
希望各位絲打去美容院都學識好好保障自己
因為你自己唔出聲 真係無人會幫你出聲
祝各位絲打巴打都唔會遇到呢啲事 大家都愈嚟愈靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞