(慎入) 男人發洩文

318 回覆
1473 Like 232 Dislike
所以女人一定要打
大家入去呢個Group睇下班低賤男人啦

豬西都係女神,女人係香港出世根本屈機

你話佢樣衰就成班人圍屌番你轉頭

連登算好㗎啦,冇咁多男人甘心做beta
女人全副人工可以去吃喝玩樂唔使儲錢已經贏. 將買樓/車, 供樓/車責任推比個男人就得

實況生態都好on9,
成堆女既開台係度賣身材勁多人Donate+勁多人睇,男實況既開得好睇+比心機做都好難突破1000人。在此呼籲各位連登仔見到賣肉台見一次檢舉一次,維持實況良好風氣。
咁想做女人咪切柒囉
儲到咁上下
去返英國澳洲嗰堆返工
錢少咗但係真係有work life balance
返工應該係為咗提升quality of life而唔係cash
屌你香港搵10k up一個月
QoL仲低過你啲英國佬搵三分一人工
點解個個有一百萬都係諗住買樓?
你做到一年儲100萬就唔洗咁樣發洩
係啲男人唔爭氣啫
養到啲港女女權咁盛
男人肯爭氣啲搞返男權都唔會咁
不過男人自己群體都唔團結 把鬼
一年儲100萬都係買300呎樓
想知邊到呎價咁貴
正常樣, 正常身材既女係工作上一定一堆狗公照顧, 做錯野上司"講"兩句就算. 男人乜都要親力親為, 做錯野隨時比人搵老母. 女人做唔到某D野係"應份, 人地第一次做, 體諒下啦", 男人第一次做就要完美完成

男同女係工作上根本係兩個世界兩個mode黎.
男人一旦有咗家庭,除非有錢到鍾培生咁,其實搵幾多錢都有一定壓力,呢種壓力係一路持續到退休。

女人壓力係嚟自黃金年齡完結之前要結到婚同生到育,因為過咗就基本上好難做到。一個女人如果一早撻陣成功,之後落嚟嘅人生都係easy mode。
典型連登仔post
得男人有煩惱女人無
男人負責打仗 女人負責投降

你依句野好侮辱女性軍人 支那、蘇聯、烏克蘭都有女兵。而且二戰果陣因為男人好多上戰場後勤要人 好多女性都去工廠(特別係國防生產線、醫院做野,國家冇後勤點打仗。

我唔否認有女性投敵(男人都有啦),但比起主動投敵,更多係強姦,係戰利品

講番你果句「女人負責投降」,我要提醒你,投降既都係男人(二戰法國德國日本等宣佈投降嘅政府官員、天皇係男人定女人?),當時既女人冇地位,根本冇資格投降
但係個代日本人番到屋企就真係做大爺
你俾錢都俾得甘心啦
呢一代又要俾番去仲要成隻狗受氣
有beta male亦都有beta female
你講嗰啲可以靠姿色快活人生既女只係少數
好多女一樣同你默默耕耘捱騾仔架咋
難怪依個社會要一人之境
若要成功,必先自宮
道理上你講得啱嘅

但係唔需要長篇大論去討論

你要開始好噚氣咁講feminism theory之前
提一提醒你依個只係發洩文嚟
自古以來征服
男嘅殺 女嘅改嫁俾征服者 女人細路都係戰利品
女人跟住男人死 有嘅 滿蒙明朝早期都有殉葬習俗 印度直頭燒死寡婦你估下貞節牌坊點嚟

唔好攞二戰「女兵」「工厰打工」沐猴而冠
你話女人生仔難產高風險仲實際
「女兵」得啖笑
人唔笑狗都吠 屬於出於意識形態嘅9up
現代女權唔想同子宮綁架 又想佔盡做女人嘅便宜
邊有咁嘅好事
仲不如十九世紀女性健美多生多養
以前都會好憪錢
食嘢食最平
怕將來老左無錢
但人到中年發現
銀行就算多十萬同小十萬
到左退休都係唔夠
住老人院都要成皮嘢一個月
儲錢其實無乜意思(收入真係好多除外)
一來通帳
二來如果有咩病都唔會夠用
不如想辦法做到自己死個日
即係咁講
10k 去到邊都係地底泥
你想講100k 下嘛
Why not both
因為佢無 所以Ff 覺得無用,只係想踩港 踩男人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞