(慎入) 男人發洩文

318 回覆
1473 Like 232 Dislike
總有人會將所有失敗都歸咎於女人
香港地不嬲做女人著數過做男人㗎啦!
面對現實吧
肯貼人既女多數本身質素都差
Hey 巴打,睇完你篇發洩文。
想俾返啲正能量你。

小弟都經歷過日日返工俾變態女上司日日捽嘅日子,重要捱足三年。

不過其實今日嘅睇返當日嘅事,會覺得自己都幾厲害,咁都頂到。

想講嘅係,可能你會覺得目前好困難好難過,但你一捱過咗望返轉頭,你會發覺自己好似打機打怪成功咗,升咗level咁。

可能你暫時未搵到人生目標,咁就要對自己好啲,令自己每日都過得開心。

可能你會覺得而家冇女冇樓冇錢,但辦法總比困難多。

每個人都要為自己打算。

目前嚟講,對自己好啲,生日試吓買份禮物比自己獎勵自己。
小禮物可以係一個你鍾意食嘅甜品,例如紅豆沙。

睇多啲正能量嘅嘢,睇多啲有益身心嘅書,聽多啲正能量嘅音樂,做多啲有益身心嘅運動,比終日怨天怨地有更多好處。

推薦一首3年前嘅舊歌

林欣彤 - 鐵樹
https://youtu.be/2QhULQhSqtg?si=k-b95xQvHT_GCwIg

留言吓啲歌詞
咁如果不斷俾不幸擊倒點面對
一有少少希望 就會出現一件事擊倒自己
接二連三都係咁 好難唔怨天尤人 因為真係覺得個天玩鳩自己
屌佢老母 多左job反而走去炒人
本身已經夠多野做架啦on9
雖然個同事廢 但簡單野其實幫到手
而家連D簡單野都要晒時間做真係有撚病
每次見啲自稱男人呻嘅po,自己失敗永遠都拖埋女人落水,然後就可以明正言順將自己嘅失敗懶晒落天生嘅性別度,同後天嘅你完全唔關事
女人真係咁易撈嘅渣渣林叫你老母出去拎個西當八達通養你咪得囉
哦,我都試過。
真係接二連三。

返工好大壓力,日日俾人捽,到收工好錫自己嘅阿嫲去逝,再患上埋情緒病。

冇㗎。
過來人嘅建議係調整自己心態,將自己嘅抗壓能力每日提升。

盡量做啲自己有興趣,鍾意做嘅事。

搵個減壓嘅地方,例如做運動等。
明白呀。

不過其實有時唔關性別事,有啲人就係需要人安慰、支持佢、俾啲正能量佢。

如果喺佢好灰、好多負能量積聚嘅時候再鬧佢,真係唔係個個都頂得順

我明白你嘅出發點係好啊,想鬧醒佢。

但都要睇返嗰個人嘅接受能力
情緒病都無資格患上睇個病都幾千
你真係一年儲到100萬先算啦
講到好似已經儲左好幾年仲係好撚空虛咁
一年儲100萬只係買到300呎樓 眼裡面淨係得港島新樓?
1年儲到100萬,儲三年,300萬首期,何文田站上蓋都買到了。
女人要靚要花好多精神時間打理塊面。每朝早半個鐘起身化妝。你要靚仔都可以架,你冇做之嘛
我講直少少
其實係想屌自己有性趣既女人
性一定係第一出發點

要搞大輪所以先有人話叫雞

有魅力既人都係閱女無數,要時間心思累積
女人只要enjoy對方成果

女人只要keep住自己靚自然有狗公進貢,但無計
現實大部分男人墊底
普通個d都係一樣難搞
大把競爭

醜既你不如建議佢搞基
我唔係無試過,我試過安份守己,日追夜追,只係追一個女仔, 我試過,但係出面個班mk, 佢地有咁既誠意咩? 佢地只係拋個樣出黎,攞少少時間,中出即飛完之後就不停追其他,咁叫做公平咩? 你出去問下班毒撚,是但問一個毒撚, 問下佢地想要d乜野,??? 佢地既答案好簡單, 只係想要一個好普通好普通既處女做女朋友, 點解佢要用成世人既時間去追一個女仔?因為d mk係到玩野呀! 越靚仔 越有得玩呀! 呢個世界公平咩?呢個世界公平咩?
我唔係無試過,我試過安份守己,日追夜追,只係追一個女仔, 我試過,但係出面個班mk, 佢地有咁既誠意咩? 佢地只係拋個樣出黎,攞少少時間,中出即飛完之後就不停追其他,咁叫做公平咩? 你出去問下班毒撚,是但問一個毒撚, 問下佢地想要d乜野,??? 佢地既答案好簡單, 只係想要一個好普通好普通既處女做女朋友, 點解佢要用成世人既時間去追一個女仔?因為d mk係到玩野呀! 越靚仔 越有得玩呀! 呢個世界公平咩?呢個世界公平咩? [1]
我唔係無試過,我試過安份守己,日追夜追,只係追一個女仔, 我試過,但係出面個班mk, 佢地有咁既誠意咩? 佢地只係拋個樣出黎,攞少少時間,中出即飛完之後就不停追其他,咁叫做公平咩? 你出去問下班毒撚,是但問一個毒撚, 問下佢地想要d乜野,??? 佢地既答案好簡單, 只係想要一個好普通好普通既女朋友, 點解佢要用成世人既時間去追一個女仔?因為d mk係到玩野呀! 越靚仔 越有得玩呀! 呢個世界公平咩?呢個世界公平咩? [1]
尊重事實,女人就係咁着數
佢只係羨慕
mmc 算高質又肯貼 但唔輪到連登仔識
強制徵兵徵埋女人再出嚟駁嘴啦
比人貼個個都要夠厚面皮先得
要面又無錢 係侍應面前出哂錢
轉頭叫條女PayMe都見唔少
窮撚自己都未搞掂想屌西
大家見到
你又失憶唔記得自己#255講咩?
你以為唔靚女就成正比?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞