(慎入) 男人發洩文

318 回覆
1473 Like 232 Dislike
其實就唔係
女性先天優勢
冇辦法
男女都會中
女人唔會認
多謝ching
老母真係易過老豆
你睇身邊男女嘅人生就會明
老豆真係養緊全家
老母一早用緊八達通
同一樣嘢
男人就失敗
女人就冇問題
社會對男人要求太高
咁有用係男人都做咗啦
結果得女做
男人專注搵錢
生日了,fb, ig都唔想po 因為人到31、32
其實生日有咩特別?我每日都係過緊行屍走肉的生活

agger
其實先唔好將問題放咗去兩性問題上面,將問題回歸自己身上。

建議ching去搵多啲朋友傾話,好過自己將啲嘢屈屈埋埋自己亂諗嘢,然後推自己入去倔頭路度。

你話男女喺香港唔公平,其實不論男女,任何人同事都冇公平過。
係人都想自己係富豪個仔,含住金鎖匙出世。

應該咁諗:
好彩自己唔係第三世界出世,唔駛擔心三餐溫飽,重可以有戀愛自由。

利申:
我目前都係單身,但so what? 我過得開心就得。
錢?我係冇人理咁多錢,但心中富有,唔係窮得只剩下幾個臭錢嗰啲fd。
人一世物一世,令自己開心咁過最重要!

我而家成日都後悔當時掛住抑鬱浪費晒嗰啲日子同時間,想追返失去咗嘅時間同日子,所以每日都要好好運用自己時間。

時間可以算係公平,每個人都係得一日24小時用,你唔會知呢場人生幾時end game。
但要把握尚有嘅時間,開開心心咁過!

咁樣係對自己人生、對家人、對已經走咗嘅人最負責任,到你走嗰日你會講不枉此生,而唔係帶住不快不滿離開呢個世界!

加油Ching!

活出精彩人生!
咁你要以老豆為榜樣,一個撐起成個家。
你都要幫吓佢手,為頭家出返一份力!

目前嘅你如果經濟能力唔支撐到嘅,咁就先盡量令自己開心啲,開開心心咁過每一日。

相信你老豆同阿媽都會感到安慰。

女朋友同錢嘅問題再諗。

呢個世界咁大,唔鍾意香港女仔嘅,可以放眼世界。
到第日有能力去多啲旅行識吓世界各地嘅女仔!
你會發現原來呢個世界係好大㗎!
其實香港嘅女人又何嘗唔係好辛苦呢!

女人日日出街都要扮靚,又日日面對我地男人評頭品足。

化妝化得差又俾人話,唔化又話你懶,化咗又話你係化嚟勾引男人。

其實係香港,男人都仍然有一定嘅優勢,自己諗吓我講嘅嘢
就算過得幾唔開心,我仍堅持每年為自己慶祝生日。

影返張生日相,每年睇返自己嘅變化。

做返一個紀錄。

到你六十歲睇返你就會覺得好彩年年都有影啫。

逐張相回憶返,有開心有唔開心,集齊甜酸苦辣,不枉此生!
哈哈,網上世界嘅嘢睇吓就好,大家開心吓講吓笑咪算。

老婆係要用嚟錫嘅,重應該係對一世嘅。

理得網民點講呀,自己真心鍾意最緊要!

咸魚青菜、各有所愛呀!
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞