日幣貶值導致「觀光客價格」存在?觀光客訂日本飯店價差3000元,達人公開省錢買法!

162 回覆
242 Like 12 Dislike
本身自己酒店網都係咁
差100蚊就屌晒鬼咪撚去日本啦
溫泉 我有時會官網
有啲大型集團 做會員會平啲 。 依種我都會官網
其他 我多數Jalan 一休
個人鍾意一休多啲 清晰,介面又好睇.
要自己格價

有啲集團式酒店,官網唔會貴過agent

有啲酒店 agoda 個價平到痴線
依啲通常係agent 一早買左一大lot 房再倒賣,酒店連佢賣幾錢俾你都管唔到

要自己衡量風險
兩間好似係同個集團
#72 已經有

其實冇犯法,又有事先聲明真係冇問題,成連登仔正義L上身

黎多個?
15個like算唔算
北陸應援割唯一限制係以旅遊為目的,例如公幹就唔得(叫酒店開張收據抬頭寫公司名之類)
之前Covid個應援割就係日本住民限定,好多人睇一半以為打咗針出示張針紙就得,嗰陣幫人問過酒店,話因為個booking要報番俾市政府,無辦法就咁收番錢當無事,一定要cancel,當adhoc租房咁重新計價
如果佢寫明係「県民」嘅話,我一定唔會敢搏
日本未訂過
但歐洲台灣都係 book 完就算唔使理
DC9 收五百嗰陣你照俾?
Marriott 果啲唔洗睇一定同官網統一
Undercut酒店果邊會做野
所以依啲酒店官網訂攞point換免費房啦

教多你一招
Agoda book酒店一定要用trivago 㩒去Agoda咁book
分分鐘平成舊水

有時Google search 嗰間hotel再㩒入面check 價都會平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞