日幣貶值導致「觀光客價格」存在?觀光客訂日本飯店價差3000元,達人公開省錢買法!

162 回覆
242 Like 12 Dislike
Book開apa最平係agoda

樂天貴好多
證明日本人想賺外國人錢 但歧視外國人
trip先係下話
樂天同Jalan一定唔係最平,由其係樂天
好多酒店會同特定Agent有contract比到平d rate,例如有時你去HIX or JTB 反而會搵到某d酒店仲平過其他online booking 網站
有D酒店你去佢自己個web join埋做member又會平過曬其他

你要算到最盡搵到最平嘅價錢唔該自己努力去格曬所有價
搭飛機都會出事,只係未到你
呢班人窮到
成班乞丐
agoda都用咗好多年日韓腥加坡台灣香港
最多影印張booking reference 電話都冇打過
新聞出咗就開始多人話中伏
但有得揀都可能揀airbnb舒服好多
日本網價錢唔會特別平
只係房源多啲、選擇有彈性啲
Book開通常都係Jalan/agoda/官網
唔係mega sales可以爭得幾多
都係幾十蚊既事
On9你係咪刀削麵間舖個弱智仔?
日本商家: 反正遊客不會再回來,不騙你騙誰?
你訂cheap酒店咪係
支持,去日本就應該讀空氣唔好帶比人麻煩,咪當比多啲買匠人精神囉
依家已經好咗,有google幫手格價
有D日本網先做到主樓同一泊二食,大D機會同架妹住同一棟,浴衣入面多數無著野
外國網訂房就會住副座,食西式早餐,浸溫泉就會同黑白大肉腸一齊
去日本除非浸溫泉
講真有幾何會好似去泰國澳門大陸咁成日stay酒店玩全日
求其志在有張舒服床訓下
如果可以直頭想book臥鋪電車過夜訓覺
一起身就落車放coinlocker繼續去唔同景點
介意嘅人就咪撚去啦
等日本少啲人我去到都開心啲
窮撚就喺屋企瞓覺算啦
會book到假酒店
我上booking.com試過,人地間野原來根本無放盤上booking.com,上面啲酒店係假嘅
當你去到,發現間野係假嘅,booking.com叫你一係打俾佢,一係msg佢等佢一日後回,人地外地撚有電話咩,完全幫唔到手
一日後終於回你,話你過咗可以cancel嘅期限,但出於gesture of good will,今次可以免費幫你取消,你自己訂過啦
屌你老母永不錄用
夠鐘食藥啦,傻仔🤣
你訂超新酒店? 唔睇評語同分?
平台網都可以訂溫泉酒店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞