日幣貶值導致「觀光客價格」存在?觀光客訂日本飯店價差3000元,達人公開省錢買法!

162 回覆
242 Like 12 Dislike
日本排外,果然強勁

最好既產品內銷,外銷既質素一係差d,一係就功能少d

呢種民族性都幾惡頂,但d野本身掂都吹佢唔漲
日本也劏客
[外國人加價] 有冇巴打去過飛田新地(43)
https://lih.kg/3695076
mind =blown agoda 仲平
agoda先容易奶野
睇片都見過去到無房
GOOGLE大把case
真係無改錯名,訓撚醒未
你間野唔係一視同仁去貴wo,
你係差別對待咁就唔係貴就唔好入去食咁簡單
唔係嘛 agoda 咁伏架咩?
Trip 次次都正常冇問題
我好奇係咩評語
booking.com等啲客去試咪唔洗點請人check係咪真,反正佢會退錢
lm
下 屌你呀
:水魚之都
:美麗新香港
:蚹蛤蟈蜻啦
:嚟香港旅行=交智商稅
:劏得客即係預咗人哋一世唔會再嚟

平時去日本我都係去官網book, 一係就jalan,

用日文仲要唔洗比信用卡
官網 做會員 + 一個月前 book early bird plan 嘅房型
至少再打個 8-9 折
多數會平過 agoda 呢啲網 book
全部日文,大概翻譯都係清潔幾好,冷氣唔夠之類
用google格價最好最方便
我自己好睇重信任度同出事之後嘅麻煩度多過錢
好多時用中介出事嘅話
追數會好煩

果陣我就唔太考慮

用過嘅話就另計
冷氣唔夠個騙子扮得幾真
睇嚟要有多國語言評語先穩陣
崇日撚
如果係韓國睇下仲會唔會咁講
唔關有冇權事,係誠信同良心問題,一間舖出一樣嘅野比人買,講到明外國人收貴啲相同質素,咁樣做生意已經好撚唔老實,樓主仲要撐依啲奸商,係咪high撚大咗
訂日本hotel, 不論booking, agoda 定trip 都好, 都存在住幾個問題.

1. 浮動價錢. 呢個係佢地呢d 網站設計, 係唔同時間入去睇都唔同價錢.
2. 日本hotel 係會分景觀, 樓層, 房型. 唔係就咁一間雙人床房咁. booking, agoda 定trip 呢d 外資嘅網站係通常都錯晒. 溫泉酒店就直頭會再分會食d 咩晚餐. 上面呢d 網站9成都無得揀.
3. 價格普遍用完佢d discount 都係貴過官網或日本based 嘅網站.
4. 好多時呢啲網站仲要你send email cross check 係咪真係confirm 左.

所以日本hotel, 我近呢10年, 都係Jalan, 樂天, 一休呢類純日系網站訂. 而日文介面好多時都會平過中文/英文介面. 而且最重要嘅係, 用呢d 純日系網站訂, 係唔洗confirm 間房, 係100% 一定book 到而去到佢直頭電腦顯示到你係呢d 純日系網站訂嘅.
嫩多地方係歧視,又或者犯法,得日本可以公然咁做
都係個句
唔好去
無人迫你去 日本又好 韓國又好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞