日幣貶值導致「觀光客價格」存在?觀光客訂日本飯店價差3000元,達人公開省錢買法!

162 回覆
242 Like 12 Dislike
崇日撚assemble
同一件事日本餐廳做就係合理
Agoda 未試過有事喎

Booking.com 先大把case

唔知點解同一個集團差咁遠
Agoda 有最低房價保證
如果你見到其他網有低過佢嘅價
可以退返差額

之前試過一次

上面嗰個網應該唔係Agoda
似係Booking. Com
去到邊都有無良商人,要睇下識唔識避
d架仔好似jtb好似同agoda合作左 d價係同步 可能係匯率高d 連個介面都用埋agoda 兩個網一模一樣
你瞓撚醒未
講真唔係做學生大把時間都唔會咁有心力格晒咁多個網站嘅價啦

不過咁講外國網站最平個價係不可退款價,你要到店付款/延後付款又要加錢,

反而日本訂房網大多數by default都可以揀到店付款

仲未講回贈呢方面

所以你再比較又用更多時間
你係咁玩唔代表其他人係咁

大把人寧願訓到9點先落樓食個靚早餐慢慢hea
其實冇犯法,又有事先聲明真係冇問題,成班連登仔正義L上身
我第一次用Agoda book咗三間酒店 兩間民宿,之前用開Airbnb, 驚Agoda 酒店民宿嗰邊中伏,係咪印定booking reference同send email最穩陣?
如果用Agoda app入邊同酒店民宿嗰邊聯絡人得唔得?
不嬲唔同地區都唔同價架啦,book機票都係啦。

慣左會求其篤3兩個網格價再book野,雖然多數一樣價,但間中有分別。
呢啲叫歧視
應該唔合法唔合道德
歧視應該犯法。。。
唔清楚日本
但有啲國家係

違反道德都叫無問題。。
會唔會癲啲。。

當強姦未立法
你強姦人前講聲
係咪件事就無問題。。。
日本酒店經agoda book
去到要我加錢話我訂左一人
兩條友住要加錢
我屌你老味 我訂雙人房
個次真心谷9氣 死撐好似我乞兒咁
全世界住酒店都未試過呢啲情況

以後係日本都係搵airbnb算
咁on9㗎
好多時酒店去日文Jalan 樂天訂會平一截
租車去番日文網都係平
Booking成日出事,唔係訂左話冇訂就比人hack,咪撚用
咁樣玩到80歲?
Lm
咁先好喎
有啲民族專恰自己人,外國就一車車錢送出去
上個月睇過東橫inn
Booking.com仲平過上官網會員價book

定cheap雞酒店唔計
問題咪就係好多都冇事先聲明。
咁你間野有冇講到明serve外國客要識外語既staff,所以收貴d,你識講日文就收返正價先。
訓撚醒未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞