覺唔覺八達通當年行得太前?

203 回覆
224 Like 28 Dislike
見好多人無用自動增值
無手機係2024唔洗生存可以番屋企ga la
而家去旅行基本上都九成九係碌卡
其餘都用交通卡
但好似人地d交通卡好似唔使另外有部機
都係好似用visa master機
yeah yeah yeah yahoo!
qrcode最on9係要開鏡頭掃,而nfc一拍就搞掂
我當你掃code一take過,用用下部機要開鏡頭都煩啦
係囉,又揾app又要入密碼,對客人嚟講八達通一嘟就搞掂,有啫一聲已經係畀咗錢行得
八達通部POS要收租,拒絕同用多合一機,八達通仲有政府撐,巴士要有八達通,變相要向八達通租機。
有8達通先定有西瓜卡先?
QR code有兩種玩法
一種係你電話開鏡頭掃佢QR code
另一種就你顯示個QR code俾佢嘟
仲未計有班人行到前面先至開App scan我八達通嘅話就咁攞起部手機一嘟已經行得
而家有多一合機用到八達通啦
咁呢個同磨袋黨道理一樣姐
Apple Pay 一出佢都收皮
而家仲有 Mastercard Debit, 唔用信用卡都有0.幾% 回贈
兩種都係要開樣野出黎
而家好多商戶都用多合一有八達通喎
不過嗰啲機有時會bug, 我試過拍完八達通唔成功,睇紀錄原來收咗錢,要打上hotline 到退
勁on9囉,電話會冇電,又會壞,會慢,會死機,根本一d都唔方便
磁通量改變咁能簡單都唔識 條友真心白痴
電話可以唔帶,但銀包一日有身份證就冇得唔帶
網上大把解釋...你睇唔明姐
雖然好鳩但係笑左
有正式授權 與其話係抄
不如話係買左個技術自己用
咁果個年代睇中rfid拎黎用果班真係有料既
係之後停左無出力推廣落交通以外既地方先柒姐
eps而家仲用緊電話線
收皮啦
Alipay都可以去到2.7%,oct見過1.65%,alipay要hold住一個數,到額先過數,oct隔全清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞