z水泉澳斬人案|鞋舖老闆擸「小心地滑」牌制服疑兇:「無得驚,恐怕會發生類似荷里活廣場的慘劇,再傷及其他人仲大劑」

169 回覆
402 Like 7 Dislike
衝撞車
因為思覺失調嘅會繼續攻擊, 不過可以拉遠距離, 變相可以拖延時間
有人屌人唔沖?
淨係讚個老闆咋喎
仲邊有記者
撰稿員啫包容下
唔沖就係賤格冷漠

呢度個個講就大聲,現場就縮埋一舊唔見影,虛偽到呢
陰你老母咩, 戇撚柒鳩
台灣教育部國語辭典
https://dict.revised.moe.edu.tw/dictView.jsp?ID=114355&q=1&word=%E5%88%B6%E6%9C%8D
4. 用力量使人屈服。

正常見義勇為
又要撈落男男女女度講
屙屎唔出都要關性別事
或者我就一就你程度講白啲
唔轉個彎串你

一個白卡斬人
點樣 toxic masculinity 法?

我咁問係因為事件主因
係因為精神失常而斬人
eg.幻聽/被害妄想/思覺失調

佢咪就係一個單純有精神問題而傷人囉
件事上面可以完全唔關 toxic / masculinity 事
無可能世上所有暴力事件都俾你扣上masculinity 嘅標籤㗎嘛

定還是

患者係男人
所以你一嘢轟落去
直接扣頂toxic masculinity 嘅帽俾佢
無視佢有精神問題先係主因
有個揸住條鋁梯都好勇猛
連登特別多呢啲反社會人格嘅垃圾
基本上出左條窄巷有等於無

好彩個刀手仲控制到無往死裡砍
好心呢啲即刻免兩個月租當公關啦
1吋長1吋強
一定係你自細俾你老竇打到腦部發展障礙先搞成你咁,你嘅存在就係父權社會嘅縮影
其實你應該試下唔好強加自己既思想落細路
成班麻甩佬見到兇手係條毒撚就自信滿滿咁圍攻毒撚,睇下個痴線佬咩身材咩武器用咩策略
你自己咪連登仔白卡佬精神分裂
是可以藏於民居之中,隨手可得,還可以坐著它掩藏殺機。就算被警察抓也告不了你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞