z水泉澳斬人案|鞋舖老闆擸「小心地滑」牌制服疑兇:「無得驚,恐怕會發生類似荷里活廣場的慘劇,再傷及其他人仲大劑」

169 回覆
402 Like 7 Dislike
z水泉澳係乜嘢嚟
隻肥豬係佢?
最後咪變咗支那人
就算有人瞓咗喺地下叫救命都冇人理
又冇著數袋 打贏又可能受傷 打輸就係咁先我一定跑走算
飛刀就攻擊力減100,冇得走
公屋真喺好多白咭
你講得好岩呀,佢就係幫左人,如果佢死左就係害左自己,呢個就係客觀事實。
我真係講唔出呢啲說話
你勁理智
勁過班嚴重遲到 又行又跌果堆垃圾
然後若干年之後
仍然有白卡斬人
但係就無曬勇武街坊們制止成件事
手推車阿叔
地滑牌男人
鋼梯藍領
全部會好似女人咁鳩叫四散
以上全部制止呢件事嘅
都係你最憎嘅男人
你有冇睇片嫁?最後班呀叔制伏到個刀手
就叫人唔好打
被問到為何敢挺身而出制服持刀男,呂先生坦言當時「無得驚」,只知道如不及時制止疑兇,恐怕會發生類似荷里活廣場的慘劇,傷及更多無辜市民,「食飯時間咁多女士、小朋友,初初得兩位男士同佢對峙,點都要幫,再傷及其他人仲大劑」。

真係唔想好似舊年荷里活咁
每個人價值觀都唔同,我基因唔好,天性善良,試過救人害左自己一世,呢啲就真係跟一世。我基因都改唔到,我都想幫人,我有超能力一定幫,無把握拎條命出黎幫陌生人就真係自己決定啦。

有能力先去幫,無能力就量力而為啦。

5級大火你又衝入火場咩,唔好on9中二病啦。

你呢啲未中過招所以成日幻想自己做英雄。

你仔女無任何裝備訓練,沖左入火場救人死左,真係proud of you,咁都有得拗

唔係講唔幫,係講有把握先好去幫,已經係無數案例得出既結果黎,所有指引都係咁,就係太多人想做英雄,最後死多幾件
叫你d傻西拎塊西出黎擋刀喇苯撚柒
到時會有男人學識暴力纖毛巾
用兩支毛巾針隨街插死人
玩膠玩得太過火,就唔似真㗎啦
太假喇你
扮女權撚扮得愈嚟愈hea
又係賤種新會員
最終大快活職員揮動梯子,成功打甩利刀
陰唇接白刃
你老母生左你個ON9 出黎真係羞家
我只係提倡學下溫柔氣質可以減少戾氣
你就覺得我要消滅男人
Masculine唔一定要toxic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞