z水泉澳斬人案|鞋舖老闆擸「小心地滑」牌制服疑兇:「無得驚,恐怕會發生類似荷里活廣場的慘劇,再傷及其他人仲大劑」

169 回覆
402 Like 7 Dislike
雖然係難聽,但真係事實

1. 真係同自己好親近既人就會去救
2. 好有把握先會去救,例如人多,有好用武器防禦,有咩事走得到,唔會硬碰

救左,只係贏左個感覺,你自己覺得好有意義

你死左,真係無啦啦就死左,無人在意

你係受害人,你都想有人幫你,但同時人地要拎條命出黎,無啦啦拎條命比你

其實大陸成日有呢啲發生,已經好多地方都有準備裝備套住個人,可能香港遲早周圍都有呢啲裝備
制服係啱喎,文盲唔好咁大聲
水泉澳好似特別多精神病人
先教下啲女仔性器官唔係提款機先啦
進可攻退可守 保持距離最醒目
真心
其實Karen你有冇諗過睇下精神科醫生
見你咁多年嚟啲post永遠鐘意同主流唱反調
人撐你就屌 人屌你就撐
以前啲人鄙視電子雞你就話身體自主 依家話身體主自露下身材你又話要告人窺淫
呢啲其實係反社會人格嘅特徵嚟
覺得自己永遠同人持相反意見就係有型 見解獨到 有sense
其實人哋只會心諗你做乜鳩
最搞笑係次次見你自己講完自己自high 好似啲弱智咁講完自己笑
我估你都係邊笑邊流口水嗰啲人嚟
真心 及早治療啦 心理病遲咗搞咁就一世

誘惑?
你唔好夾硬將你啲價值觀當係事實先得㗎

事實呢就客觀嘅
即係阿叔幫左人 呢啲就叫事實喇

你去討論佢係唔係聰明嘅做法
呢啲就叫做道德判斷
真係好難聽

人人自顧自己,係常態係人性
但當有人為自己既社區企多一步
比人話on9 同無人可憐

不過我唔覺得有意外,啲人好似你咁賤格咁冷漠
你見啲消防員/地盤工因工殉職,社會都會有慰問同盡量幫助遺孀
每個人價值觀都唔同
佢嗰套 套入你嗰度 叫無腦離地無人可憐
相反 佢唔做 係違背自己意願
會內疚慚愧 成為自己討厭嘅人 跟一世
為害的總會有晚踏中
勁多地盤佬係個頭返工喎
所以話你啲濕尻連燈仔係社會垃圾,希望你個柒頭有你自己講既遭遇,無人幫尻你,等你戇尻尻咁收皮
BillionBaBy

1 個月前
封鎖原因:英首相驅逐難民的航班已準備好 bno 點算

藍蛆自私是常識吧
連登即係咩人都可以見到
好少聽到懦弱嘅人話返英雄係戇鳩
BillionBaBy

1 個月前
封鎖原因:英首相驅逐難民的航班已準備好 bno 點算

做乜咁多人未block
佢地冇keyboard係手呀ma, 點似你咁醒
唔救就係賤格?咁你唔去烏克蘭戰場救人?
咁樣都有得道德綁架?

消防員有出糧,有訓練,有裝備。如果太危險都唔會亂衝自殺。

唔通你見到有大火你係路人又衝入火場?

你見到有人起樓你又走入去幫手?

做人量力而為,我都講到有好大把握先去幫,已經至義盡,唔幫係完全無問題,無啦啦強制要拎條命出黎?唔拎條命就係賤種?低能兒
香港教育無教過人扑野
香港人係咪就唔識扑野
圓形木嗰隻摺凳應該每間鋪頭都擺一張,最就手同埋高防高攻
餐車阿叔依招拉遠又保排到距離
好彩條白卡佬無一嘢飛刀
幫襯鞋佬
如果個個陰柔只要一個狂徒跳制已經可以做成大範圍殺傷
反而應該調轉全民勇武
大家都有咁上下武力先可以達到平衡均勢
所以Karen你又錯係太主觀太片面上面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞