[Arne Slot, na na, na na na na] 利物浦完季討論區 2

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
呢兩年既所謂新星全部普通料
幾時先揾到個水貨級
唔係啦 佢買 big name 一樣野質素
最記得個時唔聲唔聲
一野4500萬done deal 左Fabinho
不得不服fsg
搵到真正superstar
其實而家傳緊咩人

突然覺得成件事好陌生
賣唔賣人、續唔續約同買咩人
我地啲軍醫廢撚到喊應該同獌狗差唔多 孟治個玻璃lv應該場都出唔到
Edwards 好似未上任
無人開工
而家冇一個靚source報過利啲target
我諗唔會有架啦
準備今季兩三單deal都係突發野
有3個絕對主力都得返一年約
今年都應該會多野發生
一撚定要set buy back 條款,用唔到還用唔到,冇就係on居
食得多生蠔,壽司,和牛
佢好似出名好重視青訓
不過唔排除係因係冇錢買人

下面有篇一年前嘅文有簡單介紹下佢戰術同青訓分針
https://marclamberts.medium.com/coach-principles-arne-slot-feyenoord-2f1ea00379f4
當中有提到
"Arne Slot’s tenure as a football manager has been marked by his unwavering commitment to nurturing young talent and bridging the gap between the academy and the first team"
而佢除咗能力都好注重青訓嘅個人品格,佢自己亦做咗好多嘢去develop佢哋youth team

早幾日JP講How Liverpool hired Arne Slot嗰篇文
https://www.nytimes.com/athletic/5441110/2024/05/20/liverpool-arne-slot-manager-inside-story/?campaign=5888993&source=dailyemail&userId=12087423
都有提過
"Slot also has a proven track record of putting his faith in and developing young talent."

所以青訓方面唔洗擔心
Attend 係觀眾定嘉賓?
落場唱topic果句
紐?
而家營運方針,其實要花費好多時間喺青年軍到,你買賣又要睇住ffp,隊隊根基好嘅球隊青訓一啲都唔差,我地呢幾年算係收成期。 早幾年車仔,曼城啲青訓keep 住上,係車仔個老細搞事係咁賣走啲青訓搞到佢地個青訓部門想劈炮
阿記呢幾年唯一一個上得大台嘅ESR都收皮可想而知
49000 都炒領隊?
又話永續
我地冇份玩爛
saka?
估唔到廢中都係Swiftie
又想set buy back 黎水人
係仲有saka 仔,我地今年有個昆沙,Bradley 仲有bajectic 其實對比起上黎算好多
昆沙 Bradley呢一班算係好decent
bjt同elliot一樣算係定咗型先買返嚟我覺得就唔太算係青訓產品嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞