輪椅客截45分鐘都冇的士肯載 燒臘舖師傅仗義幫手截車

188 回覆
420 Like 4 Dislike
鬼佬都有識中文
或者識講目的地0既中文
洗唔洗驚到咁
dc9真係唔係浪得虛名
未截車之前又點知截足45分鐘都冇DC9載?
的士佬依家係食晒反送中後啲人對社會嘅不滿情緒
https://lih.kg/3702223

各位反送中黑暴搞亂社會失敗
拎的士大哥嚟出氣 有無良心
而有手機翻譯 有埋地圖 都唔知驚乜
大家不停討論
網約車合法化就會越來越近
最好三兩日一單
電動輪椅可申請車牌,咁咪解能決咗個問題囉
的士狗!錢就識搵,一d 社會責任都冇,垃撚圾!你地班的士狗第時坐輪椅都冇人車你睇醫生呀!
希望你父母仔女個個都坐輪椅
小露寶都可以上輪椅,但無的士佬肯
一般的士,如果企到下都可以扶一扶上,但因為輪椅無行李費收,又要的士佬自己托,所以個個都唔載
「唔好扮樹大有枯枝,唔好扮清泉」

So true
DC9唔好再扮
日本一名甜美的身障網紅中嶋涼子在社群上發文,表示自己在看電影時尋求幫助被拒絕,讓她再次感到沮喪和困擾。文章發布後,部分網友並沒有表示同情,反而嘲諷道:「寄生在身體健康的勞動者,身障者就應該待在家」。
見親啲巴士司機都好客氣同熱心嫁
我唔清楚件事,好難判斷。要睇下個阿伯有冇遞手,坐輪椅又唔一定要係輪椅位上既,要視乎個環境啦。或者個阿伯冇清晰表示自己要上車,搞到個司機埋站冇埋得咁貼,落唔到塊板俾佢上。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞