點解Thread咁多呢啲極品港女?

442 回覆
83 Like 816 Dislike
你條死狗公
幫人補習當努力
你應該係喺屋企攤大手板問阿媽拎錢
然後覺得幫人補習已經付出咗好多
睇到笑撚咗有香港人主動幫佢,咁佢第一句嗌乜春香港人冷漠?
佢唔係冇能力
而係有時d野吹得太大就會冇人信
19歲人
百般武藝,乜9都話識,仲要有時間去補習搵錢
佢講嗰堆野,每樣每星期拎三個鐘去玩都未必夠時間啦
試問每個星期淨係花3個鐘落去嘅野會叻得去邊?

識,點先算識,其實人人唔同睇法
我自己有一個經驗
中學開始,身邊嘅同學都知我識日文(中七考3級,u grad考2級,成日俾人問係咪n1所以早幾年順手考埋佢)
有一日,嗰陣已經出黎做左一兩年野,有個朋友帶左佢喺exchange嘅時候識嘅日本仔出黎食下飯吹下咁,我就同日本仔講日文有來有往。另一個朋友事後同我講:「嘩你d日文咁勁嘅?我以為你嘅識日文係識數數字咁架咋」
我心諗「識數數字就算識咁冇野唔撚識啦」

所以經過呢次之後,我真心覺得,好似呢條女嗰d,除左佢有個韓嬸老母所以d韓文應該真係堅堅地,其他都係也也烏就話自己「識」
你話條女係連登po完我撐佢就狗公姐
不如你講野用下少少腦先啦
人地有目標有行動力肯去做
你條垃圾學下人地一半都唔洗做社會低層日日係度怨天尤人眼紅人地有家底
咪就係 見女就慘嘅狗公囉
人哋有目標有行動力去做
不過係用屋企錢呀嘛

補下習就有行動力
你唔落去麥當勞讚吓啲人返工 好俾心機

你啲垃圾攤大手板問媽媽拎錢咪覺得返下part-time好勁,好有行動力囉
又有狗公幫口
就算有成就上threads上連登自我吹噓就肉酸啦

18歲 儲到咁多錢 人生贏家
我屌你呀
所以咪話越講越露底
慘在有狗公撐
16歲先打得工
補兩年習可以去46個國家仲可以學埋飛

比fuckboy中出即飛
高追T車(已破產)
係機會喇
依家佢咁多人識,marketing 份工可以叫高啲人工啦
好奇佢平時有冇樂於助人
幫左幾多個人?
日日都屌人唔望唔關心扮唔知
我淨係見到我我我我我我我我我
佢自己分分鐘都係沉醉係自己個悲劇女主世界度
幻想緊自己一陣出個post有幾人like呢會唔會唔小心就變左明星架嘿嘿

求救都起碼出聲嗌下
屌你又唔係問你食乜野
求救都要做迷語人
醫生都要驗完睇報告
屌你要路人人估你唔舒服但又完都唔出聲坐係地但又想坐但係真係到有人問你幫你又拒絕走撚左
咁曲折離奇反轉再反轉既內心戲冇返幾十年演出經驗都估你唔到啦

最好笑係佢屌人坐晒d位既時候
佢有冇諗過/關心下坐係度其實同佢經歷緊一樣既野呢?
行動力係講緊願意拎自己空餘時間去增值自己
咁簡單易明嘅野你都唔明
真係抵你一世屈係間200吋公屋到過世
有錢人永遠唔會驚用晒自己口袋入面嘅錢架嘛
佢地都唔明真正嘅「冇錢」會係點
你任何行為,任何語言,任何眼神,令到女方覺得唔舒服,被威脅,被攻擊,就係性騷擾!明唔明白?明唔明白!知唔知道!
把口用黎做乜
你個名
🤯🤯陸陸續續 咁多受害者🤯🤯
全部女人都係啞狗黎
問佢野好似想強姦佢咁
但係佢自己又唔會出聲
轉個撚頭屌柒你
公佢嬴 字佢輸
真係 上threads就應該分享下今日幾點痾屎食飯睇左邊套劇
再屌下自己老豆老母點解唔係李+x/問下幾時中六合彩咁先岩
雖然我唔係住公屋
不過就算我係住公屋都 好過你住籠屋
你老母出去做雞讓你
你都仲要攤大手板拎錢
家門不幸
快啲出去打工,增加吓自己行動力啦
咪有人問咗佢囉
佢想點
呢啲真係巨嬰,好似全世界應份要照顧佢咁,慳啲啦,佢老母個臭閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞