(殘體字) HKU 不承認郵寄成績單和畢業證

571 回覆
1230 Like 24 Dislike
其實平時d assignment 同 project都計唔少分,大可以請槍做
AI 代考 代上堂 代做功課
你諗唔到嘅都有
可惡
支持天龍人出征
嚴條毛班仆街10個有9個連基本英文 對答溝通都有問題,咁都可以入到大學, 難為香港學生過五關斬六將先入到
成間學校就唔會 查下邊個員工 放寬個policy好過啦 敢唔敢查又另計
最後一堆人一哭二鬧三上吊話搞唔切
最後因為依啲係支那人 血濃於水 算啦
拎左畢業証書 畢哂業影哂相 再Verify啦
宜家應該少咗學校玩普教中
之前係教育局有資助啲學校先推普教中啫
本身啲教育學院都是撚旦旦啦,全部學店淨係識收錢

怪唔撚晒支那狗,香肛啲制度漏洞百出
所以咪有請槍代考
揀啲淨係交功課assay既course
可能連prof都唔使見
係囉 要同舊校申請 幫你寄去新學校果到
呃埋你最後一筆就走啦 理撚得你
報警呀笨
係咪博士
好難講真自資既佢咁樣玩一玩幫學校賺左幾百萬至上千萬都有,升做自資學院院長/副院長不是夢,反正呢啲野職就佢升,啲人嘈就前線食,再嘈報警虛假文書即時靜晒冇手尾
即係以前有錢賺就接受到?
而家就唔得?
咁搞法真係有料想讀果班會冇位讀
咁諗野都有嘅你
咁危急 貴5陪都實有人比 買返四年時間
落得黎讀書畀到學費本身就唔缺錢
人地落黎可以畀幾皮野租樓住
都唔洗住Hall
廿皮事小啦
香港碩士唔會無位大佬 香港人無咩人會讀香港啲碩士
留港撚半工讀咪要讀返香港嘅taught master
嗰啲高材優才交嘅cert

香港簽證幾易攞
佢依家主要係被控用假證書申請「輸入人材計劃」 簽證,而喺個簽證到期後續唔到期都無離開香港,入境處一向批呢啲技術簽證完全係靠trust system唔會主動核實所有申請文件嘅真偽。
有啲離地到唔知香港local日頭要返工
夜晚先part time讀master
好多年啦,而家先捉
XGU 不意外
支那人不意外
之前調去上海做過一排野
佢地見工份cv又假,張academic certificate又假,上一份工人工又假,reference check填朋友電話扮係前上司
到background check就話,哦係呀記錯左上一份工個在職年份(1年轉5份工,寫做5年做1份工),哦係呀份工1萬蚊但其中有5千蚊係現金出(但大陸HR會對埋佢bank statement,有d傻鳩P到好假)
香港最多都係摶大霧美化下離職原因、吹大下上一份工做d乜
佢地虛假文書係基本仲會屌返d HR轉頭話人check
佢地個風氣就係我造假冇後果,點解唔做,人做我唔做咪蠢

唔信自己上小咸書睇,search”背調 不通過”
港大都搞成咁,嗰啲高才通啲證書唔知審查得嚴唔嚴

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞