(殘體字) HKU 不承認郵寄成績單和畢業證

572 回覆
1230 Like 24 Dislike
中國d大學證書係要seal好
一開封就作廢

以前有單係 個女同屋企人講明唔好開
個老母趁個女唔喺屋企就開來睇....
taught master 有機過到骨
同埋香港做野要升 ,洗撚master , experience緊要啦
吸完金先捉,下緊一盤好大嘅棋
大把大陸人都係咁做
而家入晒正苦/大公司
有個frd BUCIE扮BU
依家係Big4做緊非audit
佢份CV一直都係寫自己BU
Big4 有手有腳都入到
唔奇
我記得之前做中資個撚個都hku master,然後啲英文1999咁,好似文盲咁原來啲成績全部假既

Hku master 一早玩爛
我都係, 搞笑既係

條大陸哥哥仔好撚勁, 年年考第一, Close Book Exam 滿分咁濟
我仲要Free Ride 佢幾個Project

考完Final 先比人踢走 聽到我都覺得不可思議
有冇得退返 啲支那人咁撚厚面皮分分鐘夠膽死申請退款
轉close book exam 都係搵槍手啲鬼佬睇學生證都認唔到east asian啲樣
點解要退 ? 交學費又唔包畢業
而家等於捉到出貓踢出校
香港學費逐期俾
以往享受左大學設施圖書館宿舍健身室 , 功課試卷批改全部都係學校支出
有無諗過由入學第一日已經由替身頂左包 ?
個替身可能本身有博士學歷所以全部 easy job
考完final 替身同真身就尾期款項有爭拗 , 所以替身一拍兩散
連business school個dean都係天龍人支國拼音,點解唔幫自己人
如果佢地班天龍人齊齊返翻大陸以為就咁就無嘢,我好好奇警方可唔可以引渡佢地返香港定罪
造假大國咩假證都有
連入境簽證都可以造假
有諗過,諗諗下駛成百萬請個替身去澳洲讀幾年不如直接整張假外國大學證書

除非大陸班HR 走去Factcheck
都有可能,甚至有啲大學有platform 俾啲僱主submit request
啲公司夠大嘅 啲大學通常都好肯幫你check
早兩日睇到個threads有留意吓
佢地呢樣叫保碌
郁吓都幾十萬先有同你搞
過百都唔少
嗰20萬濕濕碎啦
睇你個名唔似咁直必
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞