(殘體字) HKU 不承認郵寄成績單和畢業證

572 回覆
1230 Like 24 Dislike
Ching支持東張
以前做過大學 master既admission department
澳洲啲u係淘寶最常用既bachelor cert
但好多都好撚求其 收到過幾張將bachelor 串左做 bachalor 學校logo歪左之類
但最撚癲既係老細都係叫我email同學生講張cert有問題 叫佢補交 但傻既都知根本就係買 只係比時間佢買過張
係香港啲大學畢業真係遲早變廢紙 明知假cert都收
你都唔明
就係要去『竊取科技』
然後返支那製造晶片? 好多蝗利用香港做跳板去美國留學
前排先至有個係咁,入境時被美國佬識破踢返支那食白果
外國逼你用 official transcript 咁麻煩但係 common 既做法
無諗過香港一直都咁落後...
痴線
諗住打 “港大 成績單 畢業證" Google 下相關新聞
即刻見到好多間

其實唔少Master 都係科水啫
畀得咁多錢都仲要買學歷入

https://www.szgwxlw.com/index.php?m=home&c=View&a=index&aid=279

https://www.copydegree.net/a/gongchenganli/al1/list_16_5.html

夾埋国家聯合打擊啦應該
連登不愧為網絡孤島
隔左幾日先傳到過嚟
其實只要有學校seal或者域名就ok
睇返中國啲新聞,似乎係有條友駝衰家
假學歷入學不特止仲要抄襲俾人斷正,就到HKU要review佢份application
https://m.sohu.com/a/655886872_113042/?pvid=000115_3w_a
其實我都唔係好明
我記得我報 Master 嗰陣時
係要 certified true copy transcript 同 cert.
除咗你UG 本身係XGU 先唔使,
我當年同同事一齊報
一個本身XGU, 另外一個唔係
我突然之間諗返起我都覺得好奇怪
原來天龍人唔使
頂你個肺
香港8大做?
大概幾年前嘅事?

睇落依個行叢發展得咁成熟
應該玩咗好多年
先至有人去呃提款基放上網都唔驚
要咁嚴格嘅咩?識呼吸都請呀
唔係好明咁佢係seal比邊個睇
開封左再申請過又唔得咩?
其實ChatGPT 4.0真係幾勁
冇人叫你咁傻仔直copy,比idea你唔洗自己諗已經快好多
我成日以為係正常程序
但去左多倫多大公司做,佢地應該係冇check
入職之後先叫我copy張大學cert比佢地
我懷疑港大入面有人知情幫手
唔係8大但係係Jupas會派既大學 都好明顯了
其實叫佢用中文寫完 再翻譯
執下啲字眼 應該唔會知係chat gpt做
疫情個幾年最易呃
可能big4 都知,但方便壓價所以唔出聲
XGU: 優良校譽,嚴格學術審查
收咗美國佬錢搞事
Seal比你要報嗰間學校睇
如果你開咗封,人地點知你有無偷龍轉鳳
同你收普通信件一樣,折咗信封=有人開過嚟睇=有機會多咗嘢或者少咗嘢

申請過封就交多次錢
講起HKU,其實我想爆料,反正連登咁多長官喺到
定係你地本身已經預謀定夾埋保險作一筆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞