(殘體字) HKU 不承認郵寄成績單和畢業證

571 回覆
1230 Like 24 Dislike
佢自己都係張翔請黎….話就話上任左之後business School ranking 高左,不過啲高才通kpi就唔知啦
其實咁先醒,學費又收曬
今次連埋其他大學一齊做 冇得扮睇唔到
有冇得推到上報呀拿
老實講nds真係2個極端
一係chur到好有料 靠能力
一係廢到仆街靠癡 靠社交能力
就算去到phd student都係咁話
從來都冇見過中間
現實比電影更荒謬
3 idiots真人版
偽造文書原來唔犯法㗎
乜都簡化
但又加好多廢字
中國中文現在be like:
現在幫你進行一個背調性動作
中國無偽造文書呢條罪定點
得business school查?
其他faculty唔搞?
一查實大把人有事
屌諗起econ1210個tutor… 又係有個nds既tutor(唔否認佢人係勁,ug已經讀緊pg courses,gpa又高,唔開名la),個course而家可以用excel cheatsheet,問題係course coordinator淨係會比個sample,其他野要自己砌出黎。班nds同個tutor熟既話會私底下send個excel比佢地用,但係落堂問又係話自己黎

另外堆tutor喺business school棟野(kk leung)有個common room,suppose 唔係24小時同埋non tutor係唔入得既,但係佢地班小圈子係會攝張紙喺個magnetic detector到,成間房就係冇掩雞籠喺入面訓

唔否認係天龍人社交既方法,但係真係撚肉酸,亦都唔怪得之咁多nds圍小圈子,如果唔係點樣r sources同埋收埋自己造假入學
business school最吸金呀嘛
畢竟business school收最多nds(無論ug定係pg…) soc sci faculty未send email,但我諗好似nur soc 單野搞到lingu censor ocamp咁,唔公開都會開始internal check 架啦,過多幾個禮拜就會冇左幾千個高才通

希望真係做到野啦,還hku一夕安寧
真,一個mba都要500k,其他msc 都差唔多
間間都係學店
以HKU咁出名都垃圾下
報過好多間英美大學
嚴少少既報名果陣就要order UG transcript由大學直寄
鬆少少既報名果陣收uploaded transcript
收到offer先要求由UG大學直寄去verify
CityU仲要求寄嘅信封要係Sealed + 有cup校印
你都講得啱嘅,我記得以前讀書嘅時候,啲教授都不停咁上大陸教書㗎啦,嗰啲大陸master其實都係同香港個master係一樣嘅張證書,咁但係就聽聞話大陸嗰啲學生呢其實好多係搵個秘書嚟上堂嘅,成個學期個教授只係見過嗰學生一次,因為嗰個學生呢係啲咩國企高層嚟嘅所以都可以pass啦
人哋就係要用假 cert choke 張真嘅返嚟
鬼唔知哈佛都可以假咩
冇誠信
冇俾人周到=真
唔止cv係咁玩
分分鐘成間公司都係咁玩
國技嚟㗎
香港嘅大學要畢業唔係真係咁難,加上佢地又可以繼續請槍做功課
只要一畢到業就可以繼續拎個名招搖撞騙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞