[感謝高普9年的快樂時光 ]利物浦完季討論區

1001 回覆
50 Like 7 Dislike
佢都28
到冇用個陣就賣唔到錢啦
要run fsg個套好似而家咁下下免費走冇可能得
有古狗都興鬆中游啦 仲有lalala
真 有古應該keep到至少頭8
How Liverpool hired Arne Slot: The data, surprise contenders and why talks grew tense
https://www.nytimes.com/athletic/5441110/2024/05/20/liverpool-arne-slot-manager-inside-story/

Hughes had studied Slot’s Feyenoord team extensively in his role as Bournemouth technical director, signing Argentina defender Marcos Senesi from the Dutch club in August 2022 and having also watched other players such as right-back Marcus Pedersen (now on loan at Italian club Sassuolo), left-back Quilindschy Hartman (who has filled the gap left by Tyrell Malacia’s move to Manchester United in July 2022) and Colombia winger Luis Sinisterra (who ended up joining Bournemouth via a year at Leeds United).

There were other Feyenoord players Hughes looked at, on his scouts’ recommendation. But it became a standing joke in Bournemouth’s recruitment department as Hughes told his scouts to stop recommending Feyenoord players because: “It’s not about the players. It’s about the coach and his system.”

Hughes在擔任般尼茅夫技術總監期間,對Slot的飛燕諾進行了深入研究,於2022年8月簽下了阿根廷後衛Marcos Senesi,並觀察了其他球員,如現租借至意大利薩斯索羅的右後衛Marcus Pedersen、在Tyrell Malacia亞2022年7月轉會至曼聯後填補空缺的左後衛Quilindschy Hartman,以及最終從列斯聯加入般尼茅夫的哥倫比亞邊鋒Luis Sinisterra。

Hughes還根據球探的推薦考察了其他飛燕諾球員。但後來Hughes告訴他的球探們不要再推薦飛燕諾的球員,因為:“這不關乎球員,而是關乎教練及其系統。”

原來Hughes喺般尼茅夫嗰陣已經好賞識Slut sir
Lalala中場先勁
個陣個個揾佢打右翼真係二線料
唔會 高普離開多個下都係話先休息年
係咪個位含阿師兄
真係得傻鈕一個冇出post
應該俾高普屌過獲勁
但有人影到高普farewell佢同高普跳舞又跳得好開心
樓上Athletic個篇都有幾多detail

- Edwards同Hughes認為Slot高強度、逼搶、控球同進攻為主嘅風格,好適合利物浦球員及球迷
- Slot亦有能力發展後生球員潛力
- 球會無問過現任教練團意見,不過Pep十分欣賞佢。Slot十年前啱啱入行時探訪過Pep,Pep認為佢有戰術頭腦,同埋為人性格都適合執教大球會。近年Pep經常同高層談及Slot嘅表現
- Hughes問過Senesi等Slot嘅前球員,大家一致讚揚佢有感染球員同埋球迷嘅能力,雖然球會不強求新教頭有呢種類似高普嘅特質,但有就固然之好

- 沙比宣佈留隊後幾星期,Amorim變左熱門候選人,甚至一度傳已達成協議,但球會內部一直無放佢喺前列位置,相反只擔心新聞令其他候選人誤會
- Amorim缺點之一係佢嘅三中堅陣式唔適合球隊
- 更大嘅缺點係Amorim無論進攻防守嘅速度都稍為較慢
- 迪些比、拿高士文都喺名單之內,不過因為相同理由而不作考慮
- 同樣望過下嘅包括:Iraola、賀維、恩沙基、史特加嘅Hoeness、基羅納嘅Michel、里爾嘅Fonseca
- 從來無考慮過杜曹
- 比起上述領隊,利物浦反而認真諗過華維迪同史巴列堤,證明年紀唔係主要因素
- 雖然Edwards同Hughes初頭可能有一個大名單,但佢哋好早已傾向 Slot
只有如果老四唔走就有機會遇到廢中
遇到廢中咪又係要等重建, 注定都係拎唔到英超
又黎玩煙幕
呢下玩到全世界都覺覺阿摩謙gel硬
仲有米奴列個癲佬
米都冇大家講到咁差
救波 救十二碼其實勁 但接高波真係致命傷 同埋嗰陣前面條防線咁嘅樣
如果有vvd 減少高空波呢個弱點 其實一定係一個合格嘅龍門 腳法就有啲唔記得係點
Jota都未出 ab就佢老婆代出左
鏝都有Carson
不過早安蛇應該係最強三號龍
而且仲同啲隊友好好傾
佢做ab後備起碼無呻過
有冇嘢人地都清楚過你啦,就呢啲ig post 説三道四真心幼稚
傻紐可能要搵人代筆先識寫
唔係6月1先上任咩
傳得愈勁愈唔係真

唔敢po 出去怕比人告國安
- 從來無考慮過杜曹
成日講呢個不和果個不和 以前成績唔好時邊有咁多呢d 野
當年美尼拉斯有不滿都即走啦 球會個氣氛本身就唔係好似車仔皇馬呢d 分黨分派 就算有咩都係場上嘈完就算
成日好似d 八婆睇娛樂圈咁講呢d 唔出ig post 都要比人屌真心on撚9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞