預言一下foodpanda兩年內撤出香港

501 回覆
1153 Like 58 Dislike
好戇鳩
無啦啦要同國企競爭
成個國家資源
唔好同我講係民企
中國無民企
最顛係走去搵埋城巴合作將最後一哩路問題解決
本身都用開foodpanda 有一次遲大到等咗個幾鐘個餐都凍哂 搵cs 投訴 佢offer cash voucher下次用 我accept咗就扮系統問題話冇法發放叫我遲啲再試 試咗3 4次都係咁擺明玩9我 自此永不錄用
有撚技 以本傷人
上市用股東錢 貼錢送外賣
蝕著黎做
咁咪唔叫外賣囉
美團而家玩燒錢,同當年foodpanda 燒錢一樣
你諗下佢個免運費,50蚊就送。基本上送一單輸一單。之後要profitable 一定好似閪熊咁又整pro又百幾先送

咁你話搵下一間打贏美團?得燒錢囉
37號文件係點 可唔可以講多少少
Uber eats 剛剛先收賺foodpanda 台灣,foodpanda都回番唔少彈藥,唔係無錢燒
係,但係而家呢浸水上面自己食埋,本地人食屎。

長遠消費力一定係越嚟越弱,無限貼近上面。

就好似你跌咗落水咁,畀啲掙扎,會沉慢啲,但最後都會沉
好小餐廳
好少見美團外賣
點解要賣 ,台灣最大唔係Foodpanda咩,我去親台灣旅行都係叫佢
題外話
美國呢邊多數係用imessage
最好隔3個字
系統一唔好彩起孖會扣好多錢
以本傷人,好快走
food panda比班公屋垃圾大學生呃錢呃到傻啦
呃飯黨退款撚 上晒新聞
美團成日都有得減運費又減幾蚊咁
重點係有一人餐可以嗌到
嗌譚仔真係平過去堂食
雖然D車手態度部份都西西地

不過後來當然知佢係以本傷人啦 多數大陸嘢都係用錢玩到對家收皮

袋鼠我有一年有比錢做會員
但唔覺得佢地Cs服務特別好
同埋有時送錯送小嘢D CS閪到爆炸
好快就Cut咗唔做會員,但有時都會用佢地
除咗貴小小之外睇唔出兩者有乜分別
同埋D優惠真係唔多
記者成功找到「呃餐」情侶的男事主阿Wing,他最初死撐有付款,但最終承認一直食「霸王餐」。他指年初與朋友叫外賣,發現朋友經foodpanda訂餐後竟不用付款,才獲悉這蠱惑招,「學校好多人都係咁做」。此後,他開始透過該朋友叫餐,四個多月來最少下單10多次,除涉事麵店,亦有其他食肆,涉款約二、三千元。他承認貪小便宜,沒想到事件嚴重性,打算偕朋友向老闆娘道歉。
其實係美團以本傷人
不過 uber eat / deliveroo / food panda 都係一樣
Netflix Twitter 都叫燒完錢有堆技術同伺服器
呢啲外賣平台賺埋啲中介費都冇得賺
以前茶記搵個外賣仔送都係加一兩蚊
不過喺經過媒體多番報導後發現二人都係大學生時,二人最終承認自己食霸王餐,並解釋佢哋係因為年初同朋友嗌外賣時,發現朋友經常訂餐後唔使付款,從而學識咁依個食霸王餐嘅方法,又指喺學校中好多人都係咁做,所以冇諗過事件所帶嚟嘅嚴重性。

文章版權為 HolidaySmart 假期日常 所有,閱讀全文: https://holiday.presslogic.com/article/239979/大學生-外賣-呃食-霸王餐?utm_campaign=HSHK-Web-CopyContent&utm_source=HSHK&utm_medium=Web-CopyContent
袋鼠一定係最差嗰間
就係趁佢仲好價賣走佢
台灣外賣市場有得做 Uber另外有call車業務養住 咪有興趣買埋台灣panda
Foodpanda全球業績唔好,為咗保住主要市場,出售東南亞地區業務,只不過東南亞業務唔算太值錢,先賣台灣業務,台灣外賣市場已飽和,uber亦願出高價,當然賣。foodpanda台灣第一,市佔率高靠去做很多其他平台唔做細城市,代價也不少。
以前夠係佢同deliveroo 寡頭啦
好多優惠咩 咪一樣咁閪
喺度咁多年 零進步仲越做越衰
d cs 仆街過狗 送又唔準時
講真keeta 真係準時好多有早冇遲
cs 態度又好 運費冇咁貴
deliveroo 都仲ok 既 係貴d
foodpanda 真係抵執
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞