預言一下foodpanda兩年內撤出香港

501 回覆
1153 Like 58 Dislike
班CS好廢
班白卡公屋躺平廢物cctoy鳩up啫
現實世界真係聽佢哋講?跳樓死10次都唔掂。
可以周圍 隨時停車,點同 不過全世界其他地方既共享單車,例如台灣,都會周圍整個充電椿/停車柱,踩完單車就泊係停車柱度,Locobike 一直都唔搞 可能就係因為冇乜錢賺
美團單價出手低 呃啲新人唔知價 咪有班水魚香港人同佢送囉
啲阿叉咁多年做開做熟 知道張單咩價位先抵做 一定係做咗閪熊袋鼠先
搶唔到人
物競天擇
利伸panda pro但三間都有叫
但香港唔會理
咁本地鋪有無諗下點解仲要賣tb 貨去搵錢先得架? 貨就一樣 service 又差 憑咩mark up 叫客去幫你交租比成本?
外賣平台興左幾耐呀?咪依幾年香港先興 講到foodpanda 過百年歷史咁樣

然後就係winner takes all
你講d野完全得理論 香港根本唔適用

樓主同一堆人好鐘意講到時一家獨大會冇晒優惠

屌那星 香港咁撚細 冇優惠之後香港人直頭唔撚用呀 自己睇下香港遲其他地方幾多有外賣平台

行幾步就到 運費又咁撚貴 本身用唔用都得嫁啦
你唔出優惠我點叫呀
美團整個一人餐先搶到咁多 蝕住做

非一人單嚟講 panda反而多啲人叫
唔明 bee 唔掂,但icoco 就得

佢$200,按金,買套票,同自己養架車一樣
等餓了麼進軍香港同美團競爭
共享單車本身係香港都冇市場
點同外賣比
咁多正皮啲人個腦坐住左?
定係見到「中資」同「收皮」擺埋一齊就扯晒旗精蟲上腦唔識思考?
內地美團 都對買外賣既用家係好好,對車手係非常嚴格,由其時間控制,客人開心就多客,多客就多車手同籌碼,至勝之道。
so?望下幾多人踩loco
淨係外賣仔個班都fat 死佢
唔洗煩泊街 商場拎完外賣行出去就上車送
美團行搶單模式,仲出埋個搶單list比你揀,高招黎,目的係盡量佔用你外賣仔既時間,得你唔會得閒做對手既單
師兄想問下月入幾多
失業咗好耐 有26牌 以前做過一排步兵 諗緊出唔出返嚟做好
美團入香港之前咪又係panda獨大瘋狂加價
屌佢老味 做完會員仲想人加25快啲送到

加完外賣仔理閪得你死咩 咪又係慢慢嚟

仲有繁忙時間直到唔柒比你叫成個區灰鳩曬

屌你老母
台灣都收咗皮了
憑咩要燒俾你香港市場?
exact7ly 成區灰鳩哂
一係寫住送餐時間50-70分鐘 dklm

試過早啲照撳定啦
撳到俾錢嗰吓先灰咗間餐廳
話好繁忙暫停外送服務
我屌你咩,嗰陣先12:05pm
執7咗佢啦
我地消費者好簡單
邊間平就去邊間
理撚得你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞