預言一下foodpanda兩年內撤出香港

501 回覆
1153 Like 58 Dislike
清你啲類比仲差過小學生
熊貓個1人餐先好笑
話就話包晒,但成百蚊,擺明純粹加晒啲價錢入去,然之後扮一人餐
你煮俾我食?
大把黃店都用緊美團啦
咩係37號文件?可唔可以介紹吓
唔會
外賣平台真係鬥燒錢
唔好講到D手段有幾高明,都係掟錢掟死對手姐,
國企掟唔贏,連埋國家隊,國有銀行一齊落場掟埋一份,例如HK01,
呢D做法係外國一早違反公平競爭,
所以支那每年洗兩萬億係外國做商貿,都做唔響一個品牌,
就算比你電車偷到雞,唔洗一年就查你有無國家補貼,全面封殺
無優惠等執
半年前想賣新加坡foodpanda
4日前先賣完台灣foodpanda(俾uber eat)

你覺得香港foodpanda會獨善其身?
擺明吊緊個價水人買、賣唔出就撤

外國好難做
都冇幾多間Temu Shein TikTok咁既公司
唔覺得KeeTa 打得贏Doordash
本地商店咪又係淘寶入貨
仲要再食多浸水
唔明點解仲有咁多人用
本多終勝
外賣師鐘意近單多過遠單?
有時想一次過叫幾單相鄰店舖既外賣,系統會唔會識幫手叫同一個人一次過送
支那野燒錢姐
燒到咁上下咪又係差唔多
起碼我就唔會貪平嗰少少用支那野
我係外賣車手,三個平台都有account

首先美臀,佢繁忙時間會加錢,而且佢計錢方式係睇你準唔準時,規定時間內送到會加多幾蚊,所以啲人會送佢先。問題係人多過單,好少真係派單俾你,而係要你開住個搶單頁面同人爭,對車手黎講好唔友善,行緊車點同你睇實電話搶單?

袋鼠,我主要做佢,個系統係三間入面最好,通常你去到餐廳都有得拎或者只係等一陣,車手黎講亦比較多單。

熊貓就西到冇人有,三間入面佢最低價,仲要成日拉你去好遠嘅餐廳攞餐,然後去餐廳呢一程唔計錢,咁搵鬼做咩?又要收現金,宜家又越嚟越少單,喺客人角度最貴又係佢,大勢已去
WhatsApp食晒全美國一樣

睇到呢句點睇落去
美國人用 WhatsApp?
真,幫佢地諗咁多做乜,而家邊間平咪用邊間
又唔見熊貓袋鼠為我地好會減價
樓主講野幾有POINT
BOOKMARK下 2年後睇下閪熊執左未
覺唔覺熊貓廣告少咗好多?
覺唔覺巴士地鐵站少咗好多粉紅色?
覺得覺youtube見親都係keeta啲15秒ad?
美團靠燒錢送一單蝕一單
損人不利己
市佔率只係暫時嘅啫
佢一加返價
啲人就會返去熊貓同袋鼠啦
到時就有新野出黎嫁喇
遠單依家多唔到幾多錢,密食近單當三番好過
落單時間10分鐘內應該都派同一個外賣仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞