預言一下foodpanda兩年內撤出香港

501 回覆
1153 Like 58 Dislike
抵啦foodpanda對客又西對餐廳又西對外賣師又西連個app都lag過人
都唔明點解可以生存咁耐
如果香港得返美團,班外賣仔應該食得屎
以前兩家獨大咪一樣咁衰

一樣送得慢服務唔好又貴

送遲咗漏餐,搵平台咪一樣冇用

諗之後一家獨大會點,不如而家襯佢服務好又平嗰陣,用盡佢好過
過多幾年一齊種樹食樹皮,仲邊個叫外賣?
同你諗法一樣
撤出就唔會,反而執靚盤數賣盤機會仲大,樓主唔係唔知之前有消息Uber宣布斥資74億港元收購foodpanda台灣業務吖嘛
美團勝在:1.快 2.免運費 3.一個人都叫得
貓熊同袋鼠咁多年都不思進取
係時候淘汰
利 pandapro 一年未完但已cut 繼
Uber 東南亞就係賣左盤比Grab 我最後一段寫佢地下場類似
其實標題意思係兩年後香港再冇foodpanda呢個brand
蝕錢搶市佔,門檻唔高,有錢袋梗係早賣早着,合併埋其他品牌係必然嘅事,反而想知袋咗咁多錢,母公司會搞啲乜嘢新嘢啫
兩家獨大又咪比屎你食
美團送慢左送錢
送個餐黎杯野飲冇左一半,我影低佢,佢又送錢
仲要打黎問我滿唔滿意個安排
賣盤多,台灣岩岩先賣咗比uber eat
美團根本係用錢掟死另外兩間
一個餐照送已經贏晒 ,仲要CS 回覆勁快 下下退現金劵唔會手軟 志在你下次再嗌

以前好少用外賣app 得一條友食 ,運費又貴,唔夠錢又唔送,有時d優惠起碼要嗌兩個餐
西熊差唔多完啦個operation manager都走左
呢個case我對蝕錢既理解有d唔同
走資作為超級剛需 地下錢莊咁高風險都收唔止3成手續費
好似美團咁可以持續多年合法走資既價值其實好高
理論上每一單蝕少過3成都係帳面蝕錢實際賺錢
依家都少食外賣啦
紙叉紙匙羹
美團都會死,主要係超哥張既膠餐叉同垃圾費會搞死大量餐廳
Ching M 底?panda 咁垃圾
Food panda 做埋餐具
熊袋2間都on99 , 拎d錢去搵秋生子華嗰啲代言 , 試問而家邊個會叫外賣嘅唔識你呢2間嘢 ? 正正經經拎d錢去搞優惠好過啦 , 廣告就是但落個5秒講人聽呢期你有咩靚優惠咪得囉
lm
有冇人寧願唔食外賣都唔會用美團
講骨氣
財技
大陸嘢服務好貼心 可能大陸人閪開 食嘢買嘢專睇負評
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞