預言一下foodpanda兩年內撤出香港

501 回覆
1153 Like 58 Dislike
佢而家做一單蝕一單
梗係瘋狂幫襯
熊貓都on99
俾成舊水做會員
仲要叫滿$120先部份餐廳免運費
連自取都要收平台費
又俾人試過偷餐,聯絡cs仲要叫你慢慢等
以前賠償好鬆手,而家

keeta好多間免運之餘,平台費先$2
仲要遲咗到有少少賠償
閪熊好難唔輸
外賣師咪無得諗囉
服務費任佢調整
未獨大已經3間一齊合謀減到20-23 一單
點解唔係Deliveroo死先
我所有外賣app混用,
邊到平用邊到,
自取用得最多係Deliveroo,
因為佢自取成日有折, 同一間餐廳比foodpanda平咗個傻閪服務費.
仲有户户小廚啲野真係好食既.

送上門用得最多係keeta,
平咁多真係冇競爭對手,
三哥兩餸米線加汽水, 送1.5公里總共都係52蚊CLS
foodpanda點同人鬥
抵死啦熊猫袋鼠 拎哂啲錢去請明星落廣告
美團啲一人餐真係一人價錢 熊袋就起碼100蚊樓上
就算啲鋪頭有mark up 美團免運費計落都係平熊袋30蚊左右
點買得落手
我。有時有D野係講原則同埋仇恨。
呢度既支那打手多撚到笑。
我出完呢個Post之後,就會有班契弟話2024,仲講黃藍紅?
問題就係2024仲有一班係監獄裡面唔知點解要坐呀。
屌佢老母!
熊只養南亞+自己友
其他人只是condom用完即棄
仲有,佢地個app有哂你手機所有操控權,包括唔用嘅時候
WhatsApp食晒全美國???
foodpanda 早死早著啦
我身邊大把fd用佢都有極不愉快體驗, 外賣仔玩野, 打去投訴完全無人理, 比左錢無收過野

我自己今年年初都有一單cls體驗, 用food panda mart買左5百幾蚊野
外賣仔接左單拎埋野, 去到途中無啦啦cut左單
打去foodpanda, 話我無聽電話, 係可以cut 我單
屌佢老尾睇電話紀錄一個電話都無, 就咁話我無聽電話幫我唔到,話地址唔岩去唔到
屌佢啦, 同一個地址已經叫過N次同一平台外賣,從來無問題
無啦啦無左$5xx, 打上去完全唔理我, 搵robot hea左我就算

好在我都唔蠢,打上去card centre立即hold 轉數, 再報警備案
拎埋電話供應商拎個時段來電紀錄,證明完全無收過電話
銀行受理唔過數

咁撚大間公司, 對一個長期幫襯既客完全置諸不理
大佬5百幾蚊, 可以連個經理都後日鳩我,連查下個外賣仔都唔做, 五恰幫我唔到記收我皮
真係癡撚線

由果刻開始轉幫襯keeta, 同樣係送漏野, 餐廳比錯野飲
影張相個平台極快批核, 退錢回水, 退番成個餐既錢比你
foodpanda收皮係合理
戶戶送屌佢啦 d餐勁耐先黎
仲要之前已經plus
送完一張先過黎
用美團 而家勁快
邊間平邊間快 就用邊間
keeta可以叫好遠嘅野食,速度又快又準時
美團係必贏
猛虎不及地頭蟲
真呀 扔哂啲錢比明星都唔比顧客
完全正確
哂錢賣廣告 不如直接俾外賣仔/用家
3年疫情之後,香港外賣平台個餅做大左
除左外賣飯餐,仲可以幫手送埋餸/日用品/電器等
我認為未來會係大趨勢,分分鐘搶走順豐部分生意
Foodpanda 咁撚閪,做好d cs 先學人搞外賣啦,
d 優惠又做得咁撚少,我真係寧願佢收皮俾第二檔發上黎做
就算同一個價,如果服務冇差到,都係用keeta
我覺得foodpanda同Deliveroo 好過KeeTa 喎

Keeta 雖然話免運費 但係大部份都好貴 基本上用咗一次就冇用過

Deliveroo 同foodpanda 嘅外賣自取有時係幾抵
點解上面留言咁多人嘅格式咁清一色踩完熊貓袋鼠
就讚美團
係啲外賣員比較正常唔會讚曬美團
當年共享單車之戰,法資gobeebike 中資ofo bike 港資hoba bike輸撚左

唯一一間生存到既都係港資loco bike
無撚腦
咪就係 根本貴到戇鳩 傻仔先會買
唔用美團都可以自己去餐廳叫外賣
唔講錢,講服務keeta 都贏成條街,送得快又多香港人送,起碼佢打嚟問我地點喺邊我知佢講乜先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞