預言一下foodpanda兩年內撤出香港

501 回覆
1153 Like 58 Dislike
你啲閪客玩嘢想搵步兵/單車送五百幾蚊嘢
就擺明係要玩鳩返你轉頭
我以前都係步兵
做熊同袋鼠

主要做袋鼠,起碼去到餐廳通常都唔使點等

而且繁忙時段真係做到地點接地點,唔使話行好遠,但其他非繁忙時段真係好少錢
熊就真係閪,成日搞d 外賣仔
d 單又遠又少錢,唔聽話1係就靚時段唔比你接單,1 係封acc

利申:已經無做超過1年
年初 唔係年初一
拎唔到又要接, 其實可以講聲太重
我可以睇下加tips 定點
搵得人送梗係有事行唔開又急用啦
想問下最後件事點?CS仲有無搵你?
玩咪玩,最後我咪又唔駛比錢
玩唔起咩
點解外賣員會咁憎keeta ?
班垃圾點會搵我, 我勁辛苦先搵到個真人對話
佢用一分鐘hea鳩我收我皮

最後我咪報警,比哂證明, 有開到case number比我比銀行
唔知警察果邊有無搵佢地就真
熊貓,同埋hktvmall
係勁難有真人cs電話

而家叫外賣用袋鼠多
叫屋企附近間麥當勞 10分鐘路程左右
熊貓試過50分鐘先送到嚟
等咗大半個鐘嗰陣話想cut唔畀我cut
仲通返我你依家cut單唔會退返錢畀你 你係咪要cut
基本上嗌十次有八次都遲到

而叫美團最快試過八分鐘拎到嚟
不過之前都係覺得大陸嘢唔係咁想用
但最近幾日發現佢好多都免運費或者好平運費
送餐時間又快 啲嘢食又接近堂食價
真係好難唔用佢
你有心就事先加tips
我哋接單嗰陣見到
外賣價緊係唔會同你送貨
玩咗你啲時間又有免費用品已經有賺
個準時時間唔夠用插單唔會考慮你前面嗰張嘅時間
手上做緊兩張都會keep住係咁插單
唔接就扣接單率搞到冇衝單獎少幾嚿水 接就實遲到收警告
帶頭減人工 派單仲亂過你口中嘅熊貓
閪熊有你呢啲咁嘅車手咪就係就快執笠嘅原因囉
你落完嘢唔俾錢 熊貓見你係熟客先唔報警拉返你咋
加左tis咪一撚樣可以嫌 照玩野
你d外賣仔當撚正自己先係客
最後玩爛個工作平台咪又係你地自己

keeta可以踢走西熊都係好事
美團對外賣仔同餐廳都係嚴, 對客勁好
價錢到自然會快手送
出嚟搵錢唔通同你捱義氣托水托米
五百幾蚊叫咗啲咩你心照啦
驚閪, 最好佢報啦我
我呢邊有哂證據
佢報警係煮死個外賣仔喳, 點會係我有事

外賣仔唔怪得做外賣, 真係特別蠢
你放心我歧視你啫, 其他人我好尊重
因為佢廢達唔到人哋嘅要求要扣錢咪憎keeta 囉

送閪熊啲貨食咗都可以冇後果,啲冇品垃圾車手咪鍾意做
呢條友不嬲戇鳩,佢送開閪熊做閪熊隻狗,有人屌佢主人係嬲啲
自從keeta攻港之後請埋啲阿叔師奶阿婆嚟做
佢哋唔志在搵錢10蚊單送上山都肯做
連帶影響埋另外兩間 成個外賣行業俾佢搞死曬
因為閪熊請埋啲好似轉角遇到貓咁嘅垃圾車手,服務係咁上下
送緊keeta單,keeta都會比單叫你接咁痴線

擺明玩野,送緊點接呀
照你老母咩, 唔比買咁多野應該係平台限制
佢又無講呢d 又比客任買
開d客撚事
d客要買d乜又駛唔駛同你d外賣仔批過審過先?
我哋做嘢有程序 客服唔會偏幫我哋
個系統有曬紀錄打過俾你 聯絡過你都搵唔到
仲會要我哋等30分鐘先取消到張單
啲阿叔阿姐都敬業過你哋班廢柴呀,慚唔慚愧呀

你呢啲垃圾車手先係搞到個行業嘅罪魁禍首

你哋服務好啲人撚會走去第間咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞