艇主又玩野 - 舉報行動停不了,Uber又斷正!

237 回覆
16 Like 142 Dislike
已做好市民
犯法就係犯法
1823 舉報屋企附近的士周街泊
要打999或就近警署 要求埋報案編號 方便跟進
見dc9係車食煙影佢相報影住駕
政府要幫中資,使撚鋪路咩

網約車規範化呢單野搞咁耐,根本係效率問題!
香港人
玩到dc9啲咩 佢哋合法
唔拒載 跟錶收錢 基本上玩佢哋唔到
最好隻隻dc9真係每日都冇停過禁區
冇雙白掉過頭
冇cut過單雙白
冇試過擺低架車喺路邊去食飯
因為犯法但舒服又有系統
合法但係冇監管冇得投訴
最簡單我係uber漏左電話我知我一定拎得返
的士我最小要拎500蚊先求到個司機俾返我
大把的士做uber有幾影響佢地嘅利益
係佢地攞正牌影響緊巿民嘅選擇同利益
有行動咪擺工囉柒頭
咪係,明知係非法都參與
跟錶收錢 ?
找錢找少一毫子算唔算唔跟米標收錢? 算唔算犯法?
班白牌係可憐我哋以前要幫襯你班冚家鏟的士狗先出嚟撈
再生父母嚟
勾晒返去調查
呢啲雙白 禁區 個乘客最多咪拍片
唔能夠即刻報警嘛
你嘈嘅話 咁個司機咪找返畀你
最大問題係 呢啲唔會報到警嘛
Uber一報警就幾宗罪㗎啦
上次經屯赤去機場都唔識路要我教
仲有成日接左單唔郁
你真係天真
諗到Uber咁美好
之前大把Post話Uber都比人拒載
Uber個司機話唔見你部電話
你吹得佢脹?

Uber taxi咪冇問題
因為的士本身有營業牌
都係個班人做
但Uber私家車冇牌
咪影響人利益
2020年都已經有判囚啦

「網約車」召喚服務平台日趨普遍,惟部分車輛涉違法經營惹爭議,政府近年加強打擊白牌車。運輸及房屋局局長陳帆,回覆立法會議員易志明書面質詢時表示,去年因非法載客取酬,遭判罰款個案為143宗,逾八成罰款額僅3000元或以下;只有3宗個案遭判處監禁。同時有62宗取消駕駛資格,有78宗吊銷車輛牌照及扣押車輛。
原來坐Uber交比差佬捉就叫煽動
真係勁
咁捉左自己放蛇班人未
講到咁重罪
揸得出街嘅車,點會冇保險
On9
淨係1823邊夠,搵人開番個dc9關注組啦!
得啦,麻煩大家Focus返去呢單嘢度
其實Uber自己都放棄緊私家車做Uber嘅市場,你睇吓而家Uber司機幾難做同個分成幾惡頂,反而想用Uber Taxi(即係同的士行業合併)嚟洗底正式合法個品牌
咁以後搭廢老的士 係咪可俾500/1000紙, 唔好找少一毫子, 慢慢同佢玩
睇下uber佬比人拉個時報案話比人金錢誘使犯罪點處理
咁就得 但都係阻的士狗時間 唔係犯法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞