艇主又玩野 - 舉報行動停不了,Uber又斷正!

237 回覆
16 Like 142 Dislike
星期五晚老蘭集體放蛇捉的士佬亂開價
到時冇uber, 又要死死地氣用返dc9, 就係呢啲仆街玩爛嘅後果
難聽講句uber同的士,只係兩篤屎
頭都痕埋,車主舉報uber ,的士佬又唔關佢地事,都唔知搵車主算賬定搵的士佬算賬
道理一樣,艇主有本事就搞uber,搞司機做乜柒,舉報多啲的士,冇人租,等車主養草.
其實佢地咁樣所謂放蛇,唔係協助及教唆咩?
會唔會係鋪路等政府回收哂D的士牌,跌到阿媽都唔認得
Uber個平台已經自動幫你計埋曬。根據供求訂價。同埋司機接之前唔會知去邊,但係會顯示大約需時,雖然唔係完美,但係已經少左好多機會拒載。Uber 每程仲幫個客買埋保險。
根本全世界win win,司機都方便,只係既得利益既牌主車行反對。因為影響佢哋牌價。
Hi DC9
有冇人知間威軒係佢盤生意定打手 only
警車見到正路會趕
劉正十鳩幾年前已講「將起錶價加到$50,延後跳錶時間,跳錶價再高啲,就可解決大部份拒載問題。」

但佢都係答唔到「而家好多DC9 都係租車,加價加幾多、用咩方式加,都係轉嫁返落車租度,DC9 落袋都係無多到。而佢地唔揸的士就乜柒都唔識做,唯有繼續一路比車主剝削、一路剝削返啲乘客」呢個問題可以點解決。
電動單車同Uber都係非法但合情合理
班仆街好撚賤
講英文劏得好撚金
早排喺尖咀美麗華出面、見到隻DC9無冚旗停咗喺路邊,
有個師奶開車門,隻DC9問師奶去邊,師奶話黃埔,隻DC9 即刻fing 手話唔去、話自己係過海車。

以後見到呢啲,我見一架就報一架警。
滴滴幾時黎救港
真係水深火熱喇屌
講真 中資平又抵用 市民真係有需要
係街見到的士違泊,要盡公民責任
奴工處夠多工你唔去做
其實的士憑乜獨市
安全意識又唔係特別高
駕駛態度又唔係特別好
服務態度就更加唔使講
uber好太多,你有無搭開
的士幾乎係香港最危險嘅馬路炸彈
尤其紅艇
其實都講黎講去都係DC9閪
你地正正常常做生意點會全香港人杯葛你
淨係做埋呢啲野咪仲令人反感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞