艇主又玩野 - 舉報行動停不了,Uber又斷正!

237 回覆
16 Like 142 Dislike
捉你老母
罰你老母
而家用call的士app唔用正價根本call唔到車
轉個頭用uber貴的士正價幾蚊即刻有人接單
差佬冇主動捉就冇問題?
犯法就係犯法
你影響到人利益
人地有行動有咩問題
仲有個濕9王子
唔好話千足
有時加錢都call唔到的士
根本得班的士牌主被害妄想先會當白牌車係仇人
事實上的士一早飽和哂 冇白牌車係消化唔到香港人嘅出入需要
宜家五月中都未見佢現身
無白牌車,佢地咪可以任拒載,揀客,加錢囉
佢哋仲要一味話Uber冇保險。
每一程都買晒保險。
佢哋係想保住牌價
同埋車租
邊有一刻諗過乘客以至司機嘅利益
(司機邊度有得做就做邊度)
的士app一定要過$150先至會有的士司機接單。
100樓下免問
宜家班dc9都任意拒載揀客加錢啦
劏客劏撚到痴線 試過有frd 飲大咗截的士
香港唔過海都劏五舊水
法例寫明如果冇比錢只要講低名同地址都得
pin this
冇問題呀 幾時話佢地放蛇有問題
只係話佢地冇人搭係自己攞黎
但市民想搭啲咩都係自願
如果有市民「自發性」去舉報交通違例,可以根據以下指引:

1)牽涉交通違例駕駛,可以舉報影住駕 、1823 、或者將片段交去該區交通部舉報。

2)牽涉交通違例泊車,可以致電999或者該區警署,派警員到現場處理。如果牽涉駕駛上行人路違例泊車較嚴重嘅罪行,首先錄影車牌錄影有司機駕駛作為助證,再將片段交去交通部舉報。

3)牽涉有司機於公共交通工具上吸煙或亂拋垃圾,必須有清晰影片影到車牌司機該行為,再將影片send去影住駕、1823 舉報。
可能要買定西瓜
係呢班撚樣先咁得閒
一般司機揸多幾轉好過
如果賺到錢 點會有人唔做
根本就係個收費模式已經不合時宜
將起步價距離加長 例如$50起錶 行五公里先跳
另外就係等候時間由一分鐘$1變成一分鐘$3基本上已經解決左九成拒載原因
有地址有身份證係可以入稟小額錢債審裁處追討費用
費用都係一舊水啫

當然我絕對唔鼓勵帶唔夠錢搭的士嘅
追咪上庭前和解會議比
最緊要追就得
到時咪架架的士蟻躝咁
碌燈碌到綠燈變紅燈
真係咁易班友仔就唔會呃鳩啲英文客
短途車都劏佢哋五舊水啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞