[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (236)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
想問聽日如果理文確認有冠係會即場捧盃定等下場先捧?
下場先
咁近講野反而除口罩
青春班傑志?
     石皓心
畢頓 甘智建 拉美治 陳晉一
     顏卓彬
  袁振謙   鄭展龍
趙聡悟  于 楊  陳傲軒
又要大動作年輕化,又一定要贏,有冇咁理想?
而家呢個陣年輕佬唔難啦
28 29都算年輕
巴拉克?
大哥同丹尼咁fd
年輕化係外援姐,無話用本地嘅年輕人
千奴唔放 報復數字
定律嚟架嗎
兩場都贏唔到ssp理文原地解散啦
青年軍時期效力理文的尼高拉斯,上場「足總盃」4強「倒戈」攻入1球,助深水埗爆冷晉級,他稱感覺非常特別:「依個入波真係好緊要,可能係我人生最難忘一球,估唔到最後可以贏埋場波,好多謝屋企人、教練團同隊友一路以嚟都咁支持我。」

談到是役再與「黃黑軍團」交鋒,他揚言全隊在打入「足總盃」決賽後,目前士氣高昂,面對強隊都會繼續奮鬥:「理文今場唔輸就攞到冠軍,但我哋都正為衝擊聯賽頭8而努力,戰意唔會比對手低,我哋會跟足教練部署,希望再有驚喜。」

理文上場「足總盃」4強反負深水埗出局,「雙冠王」夢碎,主教練曾昭達認為勝敗乃兵家常事,希望球員再對深水埗能夠全力以赴:「上場波失利對球隊有警剔作用,喺今場唔可以有任何差池情況底下,相信會令球員更有推動力,將冠軍盡快攞到手。」

球隊今場只需1分即可提早封王,「達Sir」強調聯賽冠軍屬於整季最重要目標,今場一定會全力爭勝:「聯賽重要性比『足總盃』更大,一定要攞到,因為關乎到來季亞洲賽入場卷,我哋唔止諗和波,會想攞晒3分。」壞消息是射手保連奴傷勢不樂觀,很大機會提早收咧,對前線調動有影響。

深水埗 4–3-3

門將:1.梁興傑
後衞:13.彭靖揚 72.拿亞 14.宋柱浩 20.波比
中場:11.黃靖揚 22.小田倉康太 24.顏卓彬
前鋒:77.張廣然 99.鄧嘉 15.尼高拉斯

理文 4-3-3

門將:28.陳嘉豪
後衞:3.徐宏傑 14.荷西安祖 13.李毅凱 4.立花稜也
中場:23.黃威 6.胡晉銘 7.保利臣
前鋒:8.艾華頓 9.安尼亞 91.基華尼頓

港超聯 理文強襲深水埗 不敗即封王
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240518/bkn-20240518191509430-0518_00882_001.html
返英國讀書算啦
冠忠.南區足球會 KC.Southern District Football Club

【𝗛𝗢𝗧𝗗𝗢𝗧 & 𝗢𝗢𝗙𝗢𝗦 特約 - 賽後訪問 主教練楊正光】

「即使球隊在很早階段已經落後,但防守上的紀律性及執行性都不俗,加上我們都很有耐性等待對手犯錯及反擊機會,其實上半場都製造了幾次機會,可惜未能把握,整體上是可以接受。我都想向主場球迷說聲抱歉,因為我們未能在今季最後一場主場賽事未能踢出最好表現。無論如何,我非常感謝他們在任何情況都落力打氣,希望我們在最後一場賽事踢出好表現,報答所有支持我們的球迷。」主教練楊正光就。

幫契哥開路梗係可以接受
愛文生比狗食
華派
再下場到時頒埋亞軍
件件會唔會出奬金畀深水埗?
青春班丫嘛
好撚多人食 不過幾污糟下
邊有咁多兩年約
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞