[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (236)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
咁鳩都第二
呢d就可以同時拎特區同英國護照
咁都比中風脫離到榜尾
可能最後一輪又落返去呢
mom 球證

真係好撚過分
準備攞牌都可以收返埋

盡全力為捧盃而戰吧
搲痕姐⋯⋯
小埔季尾送暖大行動?
訓咗冇睇,又黑?
做咩指桑罵槐鬧我哋理文呀
依家咩事先
理文有冇感到壓力
Lm
傑狗又黑
又要拎又收返

左邊嗰件咩事
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240518/bkn-20240518170852096-0518_00882_001.html

港超聯 傑志會長伍健透露來季陣容年輕化

傑志周六(18日)作客香港仔運動場出戰「中銀人壽香港超級聯賽」,以3比0擊敗冠忠南區,爭冠未絕望。適逢球季即將完結,有份到場觀戰的會長伍健,賽後便向傳媒透露來季銳意年輕化,並指陣容上將有不少變動。

今場為傑志尾二1輪聯賽,會長伍健亦有到場觀戰,賽後更走入球場,與暫代主教練金東進「密斟」。「藍鳥」今季成績未如理想,而隨着球季即將完結,伍健受訪時亦提到來季組軍事宜:「打埋最後一場波,同足球明星選舉依個活動,等今季告一段落,28號之後就會準備下季嘅嘢。當時機成熟就會公布,應該都幾多姿多彩,唔止係球員變動。」

除此之外,伍健續指來季陣容變動頗大,球隊勢開始年輕化:「陣容上一定有變動,唔似以往咁温和。早幾日睇到統計數字,上年亞冠咁多支參賽球隊,傑志平均年齡係最大,同贏波嗰隊差大約8年,所以會年輕化,但當然都需要有經驗球員帶住。」對於最近多場比賽,球迷因不滿球隊表現而發出噓聲,伍健則回應道:「球迷有好多種,有啲係死忠,有啲係勝利球迷。球迷感覺到失望我哋係理解嘅,我哋都好失望,但改變嘅嘢就要等今季完咗先。」
年輕化 5pcs都縮皮
日屌夜屌你地開心啦
中風今場某D球員似係R撈MODE
平時都唔見佢咁勁, 尤其係警號
伍健則回應道:「球迷有好多種,有啲係死忠,有啲係勝利球迷。

係咪有盃都話黑暗期果班。
球證報告:
我當時準備拎牌,但腦海中彷彿聽到伍san既聲音叫我「孖8 hold住 hold住」
哭腔都放風話放棄青年人
真係想繼續踢既真係要做嘢。
好似次次打大埔都打到上哂身咁
皮笑肉不笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞