發覺要男人分擔家務既女人好自私。。

173 回覆
145 Like 476 Dislike
家家有本難念的經,你果啲咪又係理想論,係可以互相體諒,唔洗放上嚟啦。建議試吓同居先再講

利申:唔覺男人做家務 個女人就一定係自私 每個屋企都 有各自嘅家庭崗位
搵到十萬八萬就有本事做大男人老婆做ftm 囉,都係現實行頭麵包行先貧賤夫妻百事哀。同埋人有惰性,會hea, 會推卸責任。教功課都係靠外補俾專業既人去做,屋企最緊要係教佢禮貌做人身教責任感。
男人搵錢 女人做家務。。
你個fd正廢柴
結婚一齊住我主動承擔部分家務 傾好曬唔駛煩
拖地洗碗操重野我嘅
佢做洗衫 摺衫嗰啲輕鬆野

定好曬之後第2日就訂咗部拖掃自動清洗換水吸塵機
同埋60cm座地洗碗機

吹鳩我唔漲 條路佢自己簡
錢解決到嘅問題就唔係問題
但都有老婆所以證明咁樣唔係問題
就係由細俾屋企寵到大既王子 未婚前有老母幫佢一手做曬,先有咁多時間走去溝港女/或者更有動力溝港女返嚟做家務

自己做既真係無興趣/無時間溝港女
老婆自己揀
如果自己唔做嘢,點樣身教得好啲仔女
起碼佢A0先,佢唔清楚都唔會受苦
依家受苦果班係一樣唔清楚但結咗婚既on9
諗住壓榨老婆
日日洗晒全家嘅碗其實幾辛苦
有啲野你一星期幫兩次手唔辛苦
但日日都係你就辛苦

同埋自己住同一家人真係差好遠
a0無問題,起碼佢無需要解決依啲問題
需要煩依啲問題既係果班一樣唔清楚但結咗婚既人
hktvmall有埋價格趨勢圖好易知係真特價
佢好似係醫生如果我無記錯
然後個老婆就ftm有一個細路
我覺得你哋都差唔多
想知有咩婚姻問題,望吓自己父母咪最清楚簡單直接

近水樓台都蠢到唔識學習,結咗婚先嚟呻無意思
所以我隔離post咪叫你開保險公司囉
未開過保險公司屌保險公司仆街
然後教保險公司點做 好癲

好似睇咗本技術分析書未落過場就開班教人投資咁
唔夠人駁就攞d 小學雞論點
你d 辯駁同你阿媽個波罩你一樣level
果然咩水平既人做咩工
用錢同科技解決問題
我有俾你屌啲fd

做愛係幫男人,結婚係幫男人,生仔係幫男人

根本女人先最父權
你隔離post咪做緊同一樣嘢囉
做唔做到大男人從來都係睇你搵幾多 問下你老婆鐘唔鐘意淨係係屋企湊仔女先 尊重下人地既意願 當然如果你搵到個婚後唔想返工既老婆 咁梗係冇問題 但至弊係有d人唔想成日屈係屋企 但你要迫人留係屋企湊仔
你都好撚仆街,明知人哋咁都叫人去拍拖,你條仆倒賤到咁鍾意睇人仆街
閣下俾我嘅感覺係好想引戰,我無權阻止你,你有你嘅自由,
但如果有人想喺度理性討論,請閣下高抬貴手,人哋可能有逼切嘅問題要解決
果條撚樣不嬲口講一套做一套啦我先串鳩佢
ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞