網傳上水婦駕電動單車載兩童 警追查拘一本地女涉7宗罪

266 回覆
112 Like 3 Dislike
淨係部車要過機電署,兩千零蚊落唔到樓
啲仆街貪平咋嘛
支持
呢啲車行得咁快又容易撞到老人家同小朋友
香港根本未適合俾呢啲車行
連單車都未搞得掂唔好話電車
返工放工想用單車做接駁故唔得,車位又唔夠
又比人偷零件
好多人都唔抵得人地有車用 (私家車又好, 單車又好, 電動單車都好). 因為有車就代表一係佢有錢, 一係佢有地方擺車, 兩樣都係香港人最羨慕既野.

見人地用得方便就唔抵得. 一有位就會屌到盡
管就一定管唔到架啦
除非淘寶ban左唔送香港
tmall嗰D電蕊都靚過你垃圾美帝tesla先喇,你班白腸走狗有本事自己起無塵晶片廠同制裁到tesla apple,做到零癡那供應鍊先好出聲,你又唔睇下byd出貨量大,得極小數電池出事
好心你唔好自欺欺人啦. 限乜撚野速姐. 就算舖頭買車lock速. 轉個頭就入group比錢搵人改車解鎖啦

如果機械限速係行得通, 個堆泥鬼大車一早就鎖晒速.
睇左水上電單車載兩童
唔通買垃圾恆loong嘅towngas假日本製做水魚咩?aeon賣電熱水器爐又唔見你笑?
上水割讓畀大陸啦
成班生番咁
班屯元天嘅假步狗賴姐,日日唔攞走舊電,香港夏季天氣咁惡劣,電蕊唔爆至奇
所以咪要規管而唔係一刀切ban

uber 嗰度咪出返7號牌, 要每年返去上一次堂
保險就出返出租車保險咪得

電動單車跟正牌咁行仲安全, 而家反正係唔係都非法, 啲人自然亂鳩咁來
撞到人直頭極速走, 反正都冇車牌記認驚閪
條友應該係比人影到個樣又見住佢入公屋先捉到
死人就會緊張下,不過要睇下咩人。
台灣都有. 人地用助力單車真係純綷助力上斜上山.

但香港個啲電動車揸得快過輕鐵 香港人係有風駛盡𢃇, 如果合法上路, 一定有咁快改到咁快, 有咁大架得咁大架, 最好加埋拖架拖貨,
馬路上嘅嘢要學足,但操作上唔使學電單車操作都得,改為考單車操作就可以
咁個個唔洗曬時間曬心機考車牌啦
一齊揸部呢啲垃圾係條行人路片車撞死人都無問題架
三保全保咩唔洗出 撞死人閃走就得
仲有好人好者車仔女就唔會俾佢坐呢啲垃圾電動車啦
兩個連頭盔都無戴 一陣炒車咪又係曬我納稅啲錢
他日有啲咁嘅垃圾車撞到令壽堂個陣你唔好喊苦喊忽就得
法例上踩單車唔洗帶頭盔. 反而架單車本身有on9例要跟 (e.g. 反光板)
超碼有班c9唔會比錢解鎖先政府要做野 就算係自欺欺人都要做架啦
氣槍要set做2j以下
咪又係可以自己改高過2j

就算係4個碌既車
咪一樣大把人非法改裝 唔通又話自欺欺人咩
其實操作都唔洗考
淨係上網MC 出張牌比佢ok

點解一定要出牌因為有得扣分
而家單車無考車牌的話基本上係無敵
綠燈:我有路權,當我汽車就得
黃燈:心態轉換
紅燈:我係路人,唔使燈位,大地任我行
試下番深圳一轉 係行人路上你dup 低頭行路隨時比美團d 電單車車撚死你
連登仔都痴痴地線
一講話電動單車合法=一定會係咁撞死人
咁講既話 根本單車都要禁啦
全部野都端化
而家非法 咪一撚樣咁多人踩電動單車
有冇好多case係電動單車撞死人丫
人地日本個concept幾好
都係要你mc啱晒就比你租
香港改少少 整個牌係架車度 有咩事都追得返個人

驚話撞死人冇仇報果d
咁講法你行出街比人打死都係冇仇報架啦
人地日本個concept幾好
都係要你mc啱晒就比你租
香港改少少 整個牌係架車度 有咩事都追得返個人

而家都係做呢兩樣已經夠
如果電動單車有車牌基本上都追查得返
我個人覺得用電單車考牌制度最好
一個牌多用途
咁就唔洗煩
等於考貨Van有五噸半牌 同私家車車牌一樣

而且隨着電動移動工具發展
遲早追得上街道嘅電單車嘅一般使用速度
所以要佢哋考電單車車牌係要習慣有咁嘅動力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞