網傳上水婦駕電動單車載兩童 警追查拘一本地女涉7宗罪

266 回覆
112 Like 3 Dislike
Tesla咪一鬼樣
三個月
而家深圳唔比呢d 車 入 lift
其他city 唔知
但比佢撞到傷左,賠錢個到點計先
一合法就要上牌加考牌架啦,仲比你亂咁行咩
咪on9喇,阿豬阿狗個個冇牌都渣得,出咗事咪又係納稅人賣單。Uber 又係,冇事果陣緊係爽喇又方便,一出事保險又唔賠咪又係納稅人賣單,呢啲所謂初創永遠都係建築喺別人嘅痛苦上
會比人拉我寧願踩單車
有啲人改裝到快過單車
點知佢快定慢,電動輪椅又係無王管嘅,喺淘寶買架返嚟點改都得,又話合法
一入入七條
十鳩幾年都冇人搞使用守則出牌考牌保險制度
但如果冇規限就全面合法化我就寧願佢唔合法
日本都大撚把呢d電動scooter啦垃圾政府唔係諗點監管係諗點阻止人用
周圍都有 有心捉既企一陣就捉一個啦
把友唔知係驚佢地定係懶
以香港人質素,上牌加考又點會阻到亂飛,除非好似車咁行馬路,不過咁就會令到馬路危險
佢哋唔係為賺錢
而家明知犯法都揸
你估會唔會你立咗例佢就會跟?
呢啲車極速廿幾公里有鎖速有破解
電單車50CC極速五六十公里合法行馬路
好似係
最新嗰啲有晒避震
捉晒邊個送外賣
單車踩行人路比人捉到都罰五佰左右
單身載人都罰款節
死人先會做野
睇下邊個唔好彩咯
我覺得係驚俾南亞仔打
如果係香港玩邊有電位,實係屋企上電
呢類車經常爆炸,燒埋鄰居邊個賠

同埋深圳玩到經常撞親人
香港班單車撚經常整親人hit & run
因為香港法例係縱容走佬
5日前已經有單電動單車叉電燒左間屋

天水圍發生火警。昨晚(11日)10時許,天華邨華祐樓一個單位冒煙起火,多人報案,消防接報到場將火撲熄,2男3女吸入濃煙不適,清醒送院治理,約150人需要疏散,消防經調查後相信電動單車充電期間肇禍。

(HK01)
睇錯婦駕水上電單車載兩童
唔係唔肯立法規管. 而係唔知用咩例去管.

當佢係電單車, 就要驗車考牌比牌費買保險出牌, 啲窮撚屌你全家.
如果豁免左呢啲麻煩野, 揸細羊個班26又屌你全家.

當佢係單車, 但又唔係人力驅動. 香港法例係助力單車都係犯法. 兼唔載得客.

當佢係玩具, 市民最開心. 但動力又太勁, 電路設計成疑 EMSD, BD, 消防, 運吉, 差佬又屌出事邊個出來開記招比社會屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞