日本旅遊討論區(53)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
https://x.com/tbsnewsdig/status/1791394620062212447
繼すき家後,松屋本週都開始喺99 家門市(佔全國門市的 10%)試行「深夜收費」。由晚上 10 點至凌晨 5 點,所有產品均需加收 7% 至 10% 的深夜費用
teamlab都有2個
都唔知去邊個好
九點幾嗰班爬上去好辛苦
未必趕得切
住熱海真係唔得掂
我只係經過濕兩腳都覺得冇位住又舊

一係就唔好返東京 睇完就東海道本線去三島住
起碼三島有多d 地方揀住 又唔駛迫咁耐
問題係應該冇位你放gip
有冇人用過cashmallow攞錢?
上次同小朋友去完福岡海之中道玩得好開心,又有單車踩又有動物睇又有遊戲玩
黎緊去大阪除左第一晚夜落機之外會住機場附近,其他6日都會住曬難波,應該會去神戶,奈良,京都

想問下附近有無啲類似既大公園?
同埋應該會去神戶個動物王國
想問如果夜晚11點降落羽田,去到搭地鐵要搞幾耐?酒店係淺草寺附近
吉備津神社
岡山市中央卸売市場
備中松山城
鷲羽山展望台
我幾年前去伊豆嗰時貪平住過兩晚熱海真係冇你哋講到咁差喎
直頭下個月都會再去住多次
溫泉旅館又多又平,個海灘又靚又大又乾淨
晚夜上天台有星星,朝早向東又睇到日出
景又靚交通又方便
喺我心目中只係差尾道少少,順路住一晚絕對住得過嗰種
順路無理由唔去埋姬路城

神戶市中心應該好多香港人都麻麻地
因為style有啲似香港島倚山而建海港+西式建築
不過個人覺得行街而言其實幾舒服
三宮勁似cwb mk
除咗可以免卡提款
我睇唔到有咩好處
請善用乘換案內/Google map
同埋羽田係冇地鐵嘅
得京急/Monorail
小心尾班車時間
牙蘇乳真係唔錯
印仔可摸耳話我知邊度有得食
柑橘類例如凸頂柑(デコポン)都好正
烏城外表就靚
入面就同大阪城一鳩樣
牛丼チェーン「松屋」、深夜料金を導入 一部の店舗で

店舗によって「22時から翌朝5時の間、 深夜料金として、10%前後を加算させていただきます」といった記載が見られます。
https://news.yahoo.co.jp/articles/364052916f4f26a647ffc7749a3fcd5b61338e01
神戶
唔自駕係咪好難去到
爭好遠喎
櫻田馬場同熊本物產館有大量熊本熊食品
三宮個feel個人覺得似荃灣
之前大阪有個九州物產展
買左個黎食甜甜酸酸咁
另外仲有太刀魚(鱧)串燒又係好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞