日本旅遊討論區(53)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
https://x.com/ShirokoRailway/status/1795094261136072947
肥仔呢次柒到七彩,諗住中日韓開會俾個下馬威,點知....
大阪夜晚9點後有乜動漫模型figure諸如此類舖
呢個post有少少花火大會既相
你可以參考下
関東地區物價+1,200yen就差唔多

[日本] 兩星期東北自駕遊
https://lih.kg/ApqJGRX
射得到先係新聞
好嘅,唔該晒巴打
由於真係未喺日本睇過煙花,所以都去硬的了
差別在於到時點安排
同埋亦都會喺東京順便睇埋神宮外苑煙火大會
雖然暫時未知今年舉辦嘅時間
同埋未決定喺邊個地方睇
就應該唔會join佢嗰個音樂會

想問咩呢
想請問下,如果用'電子箱根周遊券', 係咪直接嘟個QR code就可以喺新宿站入到閘去搭浪漫特快

我已經另外買咗浪漫特快票, 但因為無實體飛, 唔知具體係點入閘
你接受到行軍式旅行就OK
自己搵定上大室山嘅交通資料預時間,除非你租車
機場有無得即場買日本sim 卡
唔想用漫遊卡 同埋想有個日本number玩下
可以 你拎到就得
donki
呢兩日飛 好驚delay

冇number 純上網
有咩特別
如果飛鹿兒島十日,唔去熊本(依架阿蘇火山上唔到),喺宮崎留三日(高千穗峽/青島神社/sun messe/飫肥城下町)+鹿兒島市區兩日+櫻島一日+霧島一日+指宿一日,仲有兩日大家有冇咩近郊景點推薦?🙏🏽

雖然話鄉村地方係For 休息, 但我都擔心景點太少時間唔知點過
住温泉旅館好燒時間
自己一個唔打算住溫泉旅館自己一個行,通常啲行程半日就完成
之前有見過其他ching由えびの高原出發爬韓國岳唔熱的話好似都有得諗

又或者人吉? 而家無鐵交通比較麻煩,但由鹿兒島機場去仲方便過熊本出發
10日好似多得濟
冇 同jr一樣 坐番自己位就得 冇人會特別check
加埋屋久島岩岩好
Thank you。但本身都要入閘先入到去坐架列車?我唔肯定係咪靠電子週遊券個QR code就入得。
唔識排行程,開始有啲後悔當初太勇話自己一個人去,睇嚟睇去無乜景同地方特別想去,除左網紅介紹果啲食食食,但好多話要晨早去排,夜生活又唔鐘意落club,又驚俾啲俾任飲酒吧劏!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞