日本旅遊討論區(53)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
東京好天到癲
u win
最後揀左去秋葉原,想問除無線會館仲有冇邊度推介駿河屋見啲評價麻麻,唔該~
唔該,你呢個比喻好好笑
我知入到境,最驚航空公司唔俾
直接老秋行一個圈咪得
其實都唔係咁多舖頭
點解唔直接問航空公司?
有BNO 咪用 BNO

有乜問題?
好似2,3,4,7先會有雨
我會揀檸檬鹽糖
當然再準備多d 水

7仔梳打水 又平又解暑
你叫佢返去溫書
最大問題係冇得用check-in kiosk
check-in要排人手
同埋過avesco一定要行人手
會問你有冇其他證件畀佢睇
其實都係麻煩係check in 個位要排隊 排隊用多左時間
不過好明顯有一班行到self bagdrop 係都要排隊
安檢直接人手俾身份證就得
//快活CLUB(日本連鎖低價網咖)的『可上鎖個人包廂』
不能把網咖販賣的飲食帶進個人包廂裡面吃
(如果用飲料自助吧或是點餐,就會被請去公共的飲食空間吃)
但如果是客人自己從外面帶進來的飲食,就可以帶進裡面吃

對此好奇去查了一下,原因是
「在可上鎖的個人包廂內提供餐點給客人吃」會違反日本的風營法3號*
但是客人自身外帶進來的飲食物則不在此限//
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1717222145.A.A88.html
買模型同figure 都係依d連鎖中古店價錢比較正常,
如果買最新個d去big camera 同yodobashi都買到
過幾日就去北海道札幌函館,長袖衫長褲加牛仔褸夠唔夠,洗唔洗加heatech, 因為仲會上山睇夜景10-20度,但又好好太陽,好難捉摸
室內保證你會後悔
早一個星期去表示就算上山睇夜景都係短袖加薄褸搞掂 搞到我帶長袖衫過去好似做咗傻仔咁
七月頭去東京,如果有日半 free ,唔 shopping,
唔留響東京都內,有無乜野近郊既景點好選擇呢?

如果有需要可以唔響都東京留宿,但第二日下午兩點前要返到去上野。
山梨,伊豆同御殿場去過了所以唔考慮,
鐮倉想去多次但一日來回好似有 d 趕…?
所以話唔好畀温度嚇親
萬里無雲咁樣暴曬重著羊毛底衫嘅話好快就會R到痴線
鎌倉江之島個個都係即日來回咁玩㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞