日本旅遊討論區(53)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
d 檔 野食既話 淺草呀 上野呀 都會有
浸溫泉浸到皮都甩
浸溫泉:崎之湯露天日歸好正
adventure world
智商稅漁市場
Nagisa Beer ナギサビール株式会社 白浜手工啤幾好飲
三段壁
千叠敷:呢個正,無封無欄可以直剷落海,但係懸崖石地仲要幾大風
白浜海中展望塔
円月島睇日落
水族館

夠一日有突
白濱係咪有混浴

我去個次入到去得阿婆同佢個阿伯老公
混浴更衣室會提供浸浴專用布俾人笠住著落溫泉度浸
所以無乜feel
同埋唔會有後生女肯同男人混浴
基本上60歲以下女人一見係混浴就已經閪面掉頭走
後生仔又驚老尷又唔會浸
結果啲人去晒男湯女湯個室風呂浸
個露天混浴得我同個對老夫婦一人一邊
人少少空間大
幾正
想間有冇人去過熱海花火大會 幾點去先有位
六點幾去到都難搵位
白濱多唔多餐廳? 會唔會好少選擇?
你形容得好好笑 未去過花火大會但想去沖繩嗰個
唔一泊2食既話選擇都多

我食過長久酒場
居酒屋黎
tabelog 白浜區 非旅館系餐飲 排頭幾位
menu睇オススメ就得
黑板寫乜就叫乜
啲食材夠地道香港一定無得食
再加返幾杯地酒
1個人飲食4千幾yen
不過夜晚都幾多人特登去食
而家有唔少南亞中東佬會租架細貨van開檔賣印度餐土耳其餐
嗰頭除咗鳥羽水族館 咪又係得真珠島 二見興玉神社
我個人唔建議臨飛嗰日長距離移動 3點到KIX 其實要11點幾就喺伊勢上火車 都冇乜時間睇嘢
你出去睇完景點又要去返酒店攞返個喼 之後去到大阪你又要揾路趕住轉南海/JR入KIX 求其一條鐵路出少少事都會影響你到機場嘅時間 不過你唔怕/好識得睇火車時刻表就可以搏下嘅
11點冇啦 咪又係早一早去內外宮就收皮

近鐵難波同南海難波都有段距離 又趕又辛苦
Google translate + 少量日文+英文
溝唔溝通到?
旅遊熱點
個個都識英文
謝謝
一個男人遊東京,點訂機票同酒店最抵?
6月去,第一次自己訂,好驚
酒店揀free cancel 日日係咁chok見到有平咪cancel舊嗰個再book

機票冇人知 隨緣啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞