日本旅遊討論區(53)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
食嘢上網睇下有無得book
夜晚咪返酒店打飛機
好耐冇去日本
想問依家東京條街多唔多人戴口罩,日本有無口罩撚
重要咩?
你戴唔會有人笑你,你唔戴亦都唔會有人追住你黎屌
好心set上lawson屋頂
10穴全開
有冇廣島岡山果頭行程分享?
未去過果邊玩
見好似JR pass都好方便諗緊租唔租車好
純粹諗住怕麻煩同入鄉隨俗
真係觀光公害
https://www3.nhk.or.jp/news/html/20240528/k10014463051000.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1fdRSLHpihTCGYlicUs5cmDlhkBrTXDRm8ptLLltKQciotbKi5lMuVMOI_aem_AUhlmrurKqgGqBpp3bujLaD2HCdXgASDgxV45fxvQ_BKtnrGQNWgG0VCMElMlC6lJUfLdbRF_9cYPAfwAVWG-RG2

全国交通系ICカードによる運賃の決済について、熊本県内で路線バスや鉄道を運行する5つの事業者は、機器の更新にかかるコストが大きいとして、年内にも廃止することを決めました。今年度中にクレジットカードなどのタッチ決済を導入する方針だということです。

熊本交通運輸唔玩ic卡
比啲意義你個trip
例如買本御朱印帳,御城印帳 去周圍儲
睇櫻花,睇紅葉
呢啲邊度有得買
去大久保集郵
印老闆有冇集到地雷妹
搵「日幣零錢包」
唔係日本貨,好似係台灣興起既
想問下有無人搭過 箱根啲登山巴士準唔準時㗎?
定係好似日光嗰啲咁甩時間甩到癲
佢時刻表寫嗰啲時間睇落搭巴士仲快過搭佢啲登山纜車/電車 又唔洗轉車
好似好好咁 但好驚會塞車
熱門果啲我諗你可以當唔準時
諗唔到咪玩即興
隨意起身google搵嘢食,邊食邊睇去邊
去到鳩下行下食下
有時唔一定要去所謂網紅景點/嘢食
附近就腳就可以去
當然有伏有唔伏,但都係獨樂樂,wfc
https://x.com/fujino_ojo/status/1793623857506767205?t=jkxh9CkveT9hgTZ_TZr2UA&s=1

另外一單係幾日前擺上X
夜晚有鬼佬喺京都八坂神社亂搖正殿搖鈴搞到好大聲浪
結果神社決定晚間到清晨會收起個搖鈴

日本人上去同佢理論完仲要被對方「玩」
有人講班鬼佬好似係搞當地旅行團
相信係在住外國人
懷疑佢冇理由問人識唔識講英文
https://x.com/kuma2013x/status/1794323658510598514?t=5dLmvxDxxbhiX3VYINGGDw&s=19
掉返轉頭問佢你會唔會無啦啦走上教堂響人個鐘
有無人去過日本唱K
見幾平
30分鐘300yen
任唱都係1500yen
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞