英國安法控經貿辦職員|湯家驊指英國安法控罪門檻低 稱不明白強行入屋如何影響國家安全

335 回覆
11 Like 613 Dislike
你唔係唔救佢掛,講咁多野

笑撚死人,好心你班奶共走狗收嗲當幫忙
外國政府機構派人做呢D野唔係國安係咩
白紙都可能會
無point 反駁?
唱首歌都影響蟈家安全既臭閪蚑那係
佢而家都唔係用情報人員身份嘅
咪掛咗名用經濟貿易辦職員

我用湯家驊既回覆嚟回覆返湯家驊
佢spin 乜9 呀
香港國安夠舉旗坐廿碌啦
七欖播錯歌都俾十一哥屈違反國安法啦
可惜冇記者敢拎返幅圖同佢解釋
冇讀過書但好大權力既人 勁英偉
香港咪一樣
乜都國家安全
到時中國都保唔住

真係奶共11哥先至問得出口

何珮珊又指出,《港區國安法》實施後效果立竿見影,不論槍枝彈藥、小型武器、戰略物資、盔甲等查獲數字大大減少,可見國安法具明顯阻嚇力,不過,恐怖活動危機及風險仍然存在,有些別有用心的人死心不惜,企圖利用軟對抗文宣方式,如書本、雜雜、日用品滲透危害國家安全訊息,因此需要留意軟對抗文宣會否流入香港。

何又指出,中國去年限制澳洲龍蝦運入內地,走私集團因而將龍蝦運送來香港,等待機會走私內地,「表面睇一單普通走私案,走私龍蝦啫,其實係破壞國家對澳洲嘅貿易限制,所以打擊走私龍蝦活動,係維護國家安全好重要嘅工作,要積極去做」。

原文網址: 海關女關長|何珮珊履新:打擊走私龍蝦 是維護國安的重要工作 | 香港01 https://www.hk01.com/article/691433?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
香港政府出錢搞人 有哂戶口轉賬記錄

唔係白卡求其搞人

相反香港政府有外國勢力資金證據未
11 哥想粗暴干涉英國內政?
咪係
明明衰十一都冇影響國家安全
你條五毛死開啦!
佢自己用返自己以前啲points回應返自己就得
唱首歌都影響啦
點解入屋會唔影響?
叫佢地做果個如果係另一國的政府部門
強行入屋就另有目的
去到國家與國家之間 都唔用國安去做
咁應該點?
人哋致辭嗰陣唔小心講錯一句嘢都可以提升到國家安全層次啦

一首歌都影響到國家安全啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞