英國安法控經貿辦職員|湯家驊指英國安法控罪門檻低 稱不明白強行入屋如何影響國家安全

335 回覆
11 Like 613 Dislike
我重以為會好似職業特工隊咁,講明出事會否認
原來唔係
強行插入幼女如何影響國家安全?
有人認為唔關領導嘅事,就唔影響國安。
播歌嚴重,定強行入屋嚴重
我都唔明唱下歌點影響國安
btw國家安全係每個國家既頭等大事
一首歌都影響國家安全啦
四隻字都影響國家安全啦
依家爆門入屋喎
聽講youtube有首歌都可以危害國家安全
因為今次太低手啦
入屋爆格只係其中一單表面事件
背後仲有更多問題
例如爆格背後目的係乜 你依家係收咗外國政府錢喺英國境內收集情報 所以先闖入特定目標嘅特定地點
仲要你直接用經貿辦身份開單開數去做嘢 真係IP都唔使check
咁低手唔捉你都對唔住自己
冷氣軍師湯大狀
落場打羅
英國政府部門職員收外國政府資金做非法行為喎

47人參加初選預備參選立法會議員未審都坐4年啦,佢哋又犯咗咩法?莫須有法?
一句說話點影響國安
成家喺哂英國
一否認就返中国香港
你話佢會點揀
你又好似有道理
如果可以,咁一個政府係咁俾錢啲人係另一個國家係咁痾屎痾尿攪臭條街都可能影響到國安
我都睇唔到一首歌如何影響国家安全
下次直接開槍,叫廢湯唔好去英國呀
乜香港獨立左啦咩,夠料同英國交涉?

即係點啊,要英國配合俾香港政府偷英國Home Office系統資料咁?
係囉,都唔指點解唱下歌貼下標語都可以危害國家安全,咁尻亂嚟都得。屌佢老母
照佢咁講係咪入英國高官屋企同都普通人冇分別先
我都唔明點解白紙會危害國家安全喎,點解初選十步曲全部都合基本法,而結果係會危害國家安全喎?
打稻草人頂級影射
我夠唔明唱首歌舉支旗點影響國家安全
國安D嘢你識條蔥咩
公訴書其實重有提到幾點

1. ETO,作為一個官方機構,真接參與統籌(同財政支援)
2. ETO成個行動係想係英國境內執行香港國安法,收集相關人士的資訊;而相信受僱兩人係清楚知道呢點的
3. 受僱人員唔單係闖入民居,係有幫ETO呢個官方機構收集目標人仕資料,跟蹤,騷攪,而闖入民居係為逹成行動目標的一部分,從而係英國執行香港的國安法
4. 受聘的兩個都唔係一般人,而係英國的執法人員,佢地可以存取到英國的機密資料

總括咁講,官方機構ETO直接出錢,請左兩個英國政府執法人員,係英國境內為香港政府收集情報,跟蹤,重爆格入人地屋企,從而係英國境內協助執行香港國安法

諗起都覺得好癲
一支旗都九年
同我講入人屋好少事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞